Baníkovský týden

Baníkovský týden (323.)

Vyhrát. Takový byl cíl obou mužstev Baníku hrajících profesionální soutěže. Splnil se z padesáti procent. Áčku v Teplicích výrazně pomohly chyby domácích, „malému áčku,“ jak by šlo nazvat sestavu v nedělním utkání béčka, se bodovat proti Zlínu nepovedlo.

Po nepříjemně dlouhé pauze byl člověk po fotbale hladový, počasí, termín zápasu vše se sešlo hezky a z tohoto pohledu bych možná čekal na teplických Stínadlech více zaplněný sektor. Ještě před zápasem byl prostor posedět a s výhledem na teplický zámek probrat novinky fotbalové i mimofotbalové. Když pak došlo ke změně obsluhy z pánské na dámskou, nebylo pro všechny tak jednoduché se z vysluněné zahrádky zvednout.

Nicméně fotbal je fotbal a tomu ani milá dívka s očima a pohybem kobry nemůže stát v cestě. Teplický divácký boom je ale momentálně v útlumu, a tak se veliký stadion příliš nezaplnil.

Baník si pro fanoušky připravil překvapení – změnu ve stoperské dvojici, kdy Frydrycha nahradil Pojezný, čemuž jsem se skrz sílu domácích ve vápně divil, a také šok, kterým byl nový Eminem účes Tomáše Riga.

Na hřišti jako by byla znát pauza mezi zápasy. Znatelná byla i ochota domácích nechat Baník na míči, dobře zavírat prostory a čekat na chyby a protiútoky. Zmíněná síla domácích ve vápně se ukázala, když Bílek nacentroval, Yasser se prosadil k hlavičce přes Chaluše a Juroška nepokryl dorážejícího Gninga. V tu chvíli bylo obtížné hledat v sobě optimismus. Jenže David Buchta si po dvou minutách všiml prostoru pro obstřel zdi a z trestného kopu míč zakroutil skvěle. Bylo srovnáno a Baníku to očividně pomohlo. Co nám ale dál činilo problémy, byla absence Prekopa a vhazování na vlastní polovině. Kdykoliv se tak dělo, domácí hráči nalezli na naší půlku ve snaze získat míč a nutno přiznat, že nám tím působili problémy.

Říká se, že ve fotbale uspěje tým, který udělá méně chyb. A těm se domácí nevyhnuli. Brankář Němeček chytil nejen centrovaný míč, ale s ním následně i Kpoza. Těžko říct, zda ho stáhl na zem, nebo Kpozo využil situace a do branáře tlačil, každopádně výsledkem bylo, že Pojezný vypadlý míč poslal do sítě a skóre se změnilo v náš prospěch. Když pak Boula v trmě vrmě v pokutovém území domácích ukázal přehled a poslal míč doleva přesně na pravačku Ewertona a ten vymetl pavučinku nejbližší našemu kotli, zdálo se být hotovo. Dobrý dojem dělali koučující Hapal se Šmardou, kteří kolikrát neváhali vyjít k hrací ploše a hráčům říct, co by si představovali lépe, když Tanko v úniku nechrtil a nahrával na Buchtu, nebo když si všichni rozcvičující náhradníci plácli s kolemjdoucím střídaným Buchtou. Fakt má člověk dobrý pocit, když Baník působí jako tým.

Baník od této chvíle chtěl asi utkání především zodpovědně dohrát a domácí neměli sílu na tlak. Sice ještě životní trefou snížil Tsykalo, ale o výsledku již nebylo pochyb. Výhra Baník posunula na čtvrté místo v tabulce, které můžeme o příštím víkendu potvrdit proti posledním Budějovicícm.

Tweet týdne

Když Eweho paráda nepotřebuje slova…

Béčko na Zlín nestačilo

Béčko vyjímečně hrálo v čase, který umožnil využití hráčů áčka a sestava podle toho vypadala. Baník byl většinu zápasu herně lepší, vyložené šance si ale nevypracoval a brankou z penalty prohrál. V tabulce již před utkáním spadl na sestupovou pozici a situace tak začíná být vážná. Zápasu neprospěl hru často přerušující rozhodčí, na zápas jsem se snažil dívat pohledem, kteří hráči by mohli být přínosem pro áčko. A asi mohu konstatovat, že s kromě Uchenny, který prostor v áčku dostával, Komljenoviče, jehož čas přijde a slušně po delší pauze hrajícího Lischky, jsem moc ligových výkonů neviděl. Zkrátka asi to Hapal vážně skládá nejlépe, jak jde.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.