Baníkovský týden

Baníkovský týden (311.)

Zatímco Baník ladí formu na sezonu v Polsku, my se podíváme na třetí pětici vašich odpovědí v letním dotazníku a lehce se podíváme i na přestupy. Včetně těch, které se (zatím) nestaly.

Přestupy, míč na straně fanoušků a Tvrdík, který nikoho z Baníku nechce

V minulém vydání jsem nenápadně zmínil, že hlavní přestupy si Baník třeba teprve chystá. A po týdnu mohu konstatovat, že tehdejší očekávání bylo naplněno. Ewertonův příchod lze považovat za určitým způsobem zlomový. Když v minulosti výjiimečný hráč v Baníku hostoval (Cadu, Plavšič), tak přestože byl v Baníku byli spokojen, s koncem hostování zmizel. Když Baník neuplatnil opci u Ewertona, vypadalo to na obdobný příběh. Baník ale pokerovou hru s oproti opci výrazně nižší přestupovou částkou a přitom solidní nabídkou pro hráče samotného nakonec dohrál vítězně. Stejně tak si vedl v souboji o Matěje Chaluše. Jedno důležité jméno těchto obchodů zůstává poněkud nespravedlivě v pozadí. Kredit si kromě Václava Brabce a sportovního úseku vedeném Luďkem Mikloškem zaslouží také Michal Bělák. Od vedení je to velký počin, nesrovnatelný se všemi přestupy v novodobé éře. A míč je teď na straně fanoušků, aby i oni ukázali, jak jim na klubu záleží a že chtějí být součástí klubu. Koupit si permanentku by mělo být samozřejmostí.

Pokud mám informace přesné, jedno jméno by ještě mělo být ve hře, ale ani kdyby nedopadlo, nelze brát letní přestupové období jako špatné. Kádr určitě získal kvalitu do své šířky a není v něm nyní pozice, o kterou by se neprali alespoň dva zájemci skutečné ligové kvality.

Jako zajímavé shledávám přestupy zamýšlené prozatím do béčka. Cesta hráčů z akademií holandských klubů mi přijde zajímavá, zajímavější než nábory hráčů z Afriky. Zároveň je druhá liga dostatečně těžkou soutěží na to, aby se do roku ukázalo, zda má cenu s hráčem pracovat dál, či nikoliv. Pokud se z toho stane trvalejší cesta, proč ne. Například Trenčín takto spoustu zajímavých hráčů v minulosti objevil, rozvinul a prodal. Na druhou stranu říkám a budu ve vyjádření milosrdný, že u konkrétních přivedených vidím kromě kladů v dobré pohybové a technické vybavenosti asi až příliš mnoho otazníků. Fakt jsem na Kluiterse, který by měl brzy podepsat a již podepsaného Komljenovice zvědavý. Snad budou jejich příchody přínosem, ne jen zabráním místa klukům, kteří si druhou ligu vykopali.

S Baníkem se rozloučili Ndefe, Miškovič a Blažek. Ndefeho působení lze považovat za vydařené, odehrál v našem dresu 93 utkání a hlavně po příchodu patřil ke stálicím sestavy. Zato Robert Miškovič je zklamáním. Hráč, kterého si měla v Pule kromě Baníku proklepávat i Slavia a kolem něhož šly téměř neuvěřitelné historky o tom, jak si ho lidé z Baníku vyhlédli na dovolené u Jaderského moře, se neprosadil. Přitom si netroufám tvrdit, že by byl špatným fotbalistou. S Filipem Blažkem z Baníku mizí jeden z lídrů a tmelů kabiny. Na hřišti jej nahradíme, jestli i v kabině, to ukáže čas. Bude zajímavé jejich kariéry sledovat dál. Co by nás mohlo vzhledem k dřívějším spekulacím fanoušků Slavie potěšit, je komentář Jaroslava Tvrdíka ze Slavie, když komentoval možná přestup Chorého z Plzně: „Je to jediný hráč mimo Spartu a Slavii, o jehož akvizici jsme uvažovali.“

Tweet týdne

Třetí díl odpovědí z dotazníku

11) Chystáš se na návštěvu béčka ve druhé lize?

ANO, domácí zápas – 187 (48,6 %)

ANO, domácí zápas i výjezd – 105 (27,3 %)

NE – 55 (14,3 %)

ANO, výjezd – 38 (9,9 %)

12) Kde by ideálně mělo hrát béčko Baníku druholigové zápasy?

Bazaly – 258 (66,7 %)

Vítkovice – 78 (20,2 %)

Havířov – 30 (7,8 %)

Frýdek-Místek – 12 (3,1 %)

Vista – 7 (1,8 %)

Hlučín – 1 

VOKD (Poruba) – 1

13) Rozhodčí podle tebe Baníku spíše

50:50 – 323 (83,7 %)

Škodí – 51 (10,6 %)

Pomáhají – 22 (5,7 %)

14) Kterou klubovou marketingovou akci považuješ za nejzdařilejší?

Baník na školách – 175 (45,5 %)

Food zóna – 151 (39,2 %)

Za gól sleva na pivo – 43 (11,2 %)

Ženy zdarma – 10 (2,6 %)

Autogramiáda za tribunou – 6 (1,6 %)

15) Marketingová akce Za gól sleva na pivo byla podle tebe:

Dobrá a měla by se opakovat – 308 (80,6 %)

Nevhodná – 74 (19,4 %)

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.