Baníkovský týden

Baníkovský týden (317.)

Fanoušci Baníku zažívají neuvěřitelně nabitý start sezony. Tři zajímavé zápasy týdně (nezapomínejte na béčko!), nabídky na hráče a fantastické příběhy. Třeba jako ten Uchennův.

Smolná prohra na severu

Titulky, které jsem mohl v minulých sezonách psát maximálně tak po zápasech v Jablonci či Liberci se nyní hodí po jednobrankové prohře v Kodani.

Zápas jsem bohužel viděl až se zpožděním a věděl jsem, co mě na jeho konci čeká. I tak jsem si jej užil, a to je to nesrovnatelné s těmi, kteří v Kodani byli. Prohrálo se, protože soupeř má kvalitnější hráče a je to i důvod, proč si myslím, že postup v odvetě uhájí, ale Baník se mi moc líbil. Týmový, srdnatý, odvážný výkon. Žádné čekání na smrt. Žádné kolapsy, jakých býváme svědky na hřišti nejlepších týmů v domácí soutěži. A tak říkám: Bravo Baníkovci! Do té Evropy patříme!

Tweet týdne

Nová doba, novinář Vacek chvílí Baník a Hapala!

Rigo (není) na prodej?

Více peněz než za Letáčka nabídla podle informací iSport.cz Minnesota. Musí se tedy jednat o částku kolem nebo nad 2,5 milionů €. Neumím si představit, že by takové angažmá samotného hráče nelákalo. Vím, že je těžké si Baník bez jednoho z klíčových hráčů představit, ale já bych ho pustil.  I proto, že si neumím představit Samuela Grygara další rok sušeného na lavičce. A ten Komljenovič v béčku, toho bych také rád někdy viděl v lize.

Schválně napište, jak byste to řešili vy.

Vzpoura Votroků potlačena

Baník vstoupil do utkání aktivně, podobně jako v Kodani hráči dávali míč rychle od nohy a aktivita nevedla pouze k několika hezkým akcím, ale také k červené kartě pro hradeckého Kučeru. V tu chvíli se mi velmi líbil Uchennův projev ke spoluhráčům, který podle gest byl pravděpodobně v duchu “v klidu, hrajeme stále stejně.”

Jenže po pěti minutách Pojezný podskočil před vápnem soupeře míč a hostující Vlkanova si po rychlém brejku zkušeně došel pro penaltový faul, který spáchal Boula. Gól Mihálikovi sebral skvělým vykopnutím do středu branky směřující střely Markovič. Ten se mi začíná líbit. Výborná hra nohama, chycená penalta, jen na ty centry by měl začít chodit. Alespoň občas.

Zpět k utkání. Hradec couvl do hluboké obrany, a to jak známo Baníku nevoní. Velké šance nepřicházely, střely z dálky končily mimo, Kubala pálil do břevna.

Ve druhém poločase pokračovala převaha i neuvěřitelná neproduktivita Baníku, až jsem se bál, že bude naplněna tzv. Hapalova konstanta, totiž že po pochvalách přichází důvod ke kritice. Záchranu přinesla Uchennova šťastná teč, která změnila směr Rigovy střely a rozjásala vyhnanství. Uchenna je asi vůbec dítětem štěstěny. A tu dobří fotbalisté potřebují. Baví mě jeho dominance v soubojích, jeho kolmice přímo do nohy spoluhráčům i jeho komunikace s tribunami. Že by ji učil i trenéra Hapala, který se o ni také pokoušel? A nerad bych zapomenul na to, jaké úsměvy umí “Uči” rozdávat. V žebříčku popularity hráčů u fanoušků v něm vidím klidně skokana roku.

Kdyby snad ten nahoře měl v plánu udělat nějaký zázrak, něčím nečekaným překvapit svět, nezlobil bych se, kdyby si pro to vybral čtvrtek a modrobílý dres. A pokud by snad nestačila jeho pomoc, věřím a doufám ve vás, co na stadionu budete.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.