Baníkovský týden

Baníkovský týden (319.)

Souboj o trenéra Kováče, o Hlavatého a o Chaluše, k tomu několik vyjádření, která měla vybudovat rivalitu s Baníkem či vysmátí se některým fanouškům na sociální síti X. To byly hlavní okamžiky, kdy příznivci Baníku měli důvod registrovat nového vlastníka libereckého Slovanu Ondřeje Kaniu.

Snahu budovat rivalitu chápu. Jsou to právě sociální sítě, které mají postavené algoritmy na střetech. Je prokázáno, že hádky a rivalita poutají zájem člověka. A zájem lidí je to, co Baník má a Liberec v takové míře ne. Od dost lidí jsem pak slyšel věty o tom, že fotbalové prostředí umí přespříliš sebevědomé a sebejisté lidi vyškolit. Nakonec i u nás bychom našli takové, kteří párkrát dostali za uši. A ti bystřejší z nich se začali chovat s přeci jen větší pokorou.

Pohled do tabulky kladl k nedělnímu odpoledni jasný cíl. Pokud nechceme dopustit, aby nám čelo ligy hned zkraje uteklo, chce to vyhrát. Trenér Hapal tak tentokrát vyslal do zápasu „evropskou“ sestavu, kde pouze distancovaného Buchtu nahradil Fomba.

První desetiminutovka utkání byla celkem divoká. Hned v první minutě byl po chybě hostující obrany sám před Bačkovským Ewerton, na konci desetiminutovky pak po Kpozově chybě trefil Hlavatý tyč.

Způsob, kterým se chtěli prosadit hosté, byl z dění na hřišti dobře čitelný. Dostávat se do kolmých postavení směrem k naší brance, dávat průnikové přihrávky mezi do šířky roztahované obránce. A nutno přiznat, že to fungovalo. U nás byl bohužel přechod do útoků pomalý a často nepřesný. Když už jsme se dostali do blízkosti soupeřovy branky, dostával zejména Prekop míč jen do pozic zády k brance. Na nebezpečnější akci Baníku, nebudeme-li počítat Frydrychovu hlavičku po rohu, tak fanoušci čekali až do závěru poločasu, kdy po Šínově centru zakončoval rovněž hlavou mimo Prekop.

Úvod druhého poločasu přitom ukázal, jak mocnou zbraní je rychlost. Šín vyvezl míč, dal do běhu Ewertonovi, ten dal přihrávce na Prekopa potřebnou přesnost a naše letní posila s ledovým klidem přelobovala Bačkovského. Baník po vstřelení branky nerezignoval na aktivitu a byl za to odměněn. Další rychlý přechod do útoku, tentokrát Ewerton místo nahrávky střílel a míč s pomocí teče bránícího Ševinského skončil v sítí podruhé.

A po dvou dalších zakončení Ewertona mohlo být ještě veseleji, kvalitními zákroky byl ale proti Bačkovský. V každém případě na hřišti jako by se odehrával jiný zápas než v prvním poločase a Baník celkem jasně dokráčel k vítězství.

Hvězda ze severu v Ostravě pohasla. A tak se můžeme po třetím domácím ligovém utkání sezony těšit z bilance tři výhry, tři čistá konta. Před rokem jsme po pěti utkáních měli body čtyři, tentokrát jich máme devět.

Tweet týdne

Asi určitě 🙂

Odchod opor? Podle Mikloška ne.

Co nás může rovněž těšit jsou slova Luďka Mikloška v rozhovoru pro iDnes k možnému odchodu opor: „Ne, ne, to vůbec nepřipadá v úvahu. Základní kádr chceme určitě udržet.“ Naopak se mezi fanoušky dost mluví o možném návratu jiného fotbalového kouzelníka, Srdjana Plavšiče. Mít ho v tomto týmu by bylo zajímavé, ale zatím bych to považoval spíše za fanouškovské přání než za něco, k čemu by se mělo schylovat. I proto, že hráč od února kvůli přetrženému kolennímu vazu dosud nehraje.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.