Baníkovský týden

Baníkovský týden (320.)

Z Karviné i z Olomouce se Baník vracel s bodem. Hlavně remíza z Hané mrzí, Baník nebyl od výhry daleko a mohl se díky ní během reprezentační pauzy vyhřívat na pohárových příčkách.

Hornické derby skončilo smírem

Not great, not terrible, dalo by se rychle okomentovat bezgólové utkání na stadionu v Karviné. Zápasu, jak to často bývá, ublížila červená pro Prekopa na základě intervence VAR, jehož technika zlobila a slyšel jsem i informaci, kterou nemám jak ověřit, že rozhodčí na stadionu v podstatě rozhodoval na základě nikoliv videa, ale zastaveného záběru. Za obdobné zákroky červené v letošním ročníku padly i nepadly, takže nějaké velké stížnosti na místě nejsou.

Po utkání proběhlo hezké gesto s vyvoláváním Jiřího Fleišmana, který si to za sezony v Baníku zaslouží a podobně jako nedávno Jaroslav Harušťák nebo Jiří Letáček mluvil po zápase o Baníku moc hezky. To v minulosti ne vždy bylo běžné. A je to příjemná změna.

Z Olomouce s bodem

Skvělá atmosféra a dobrý fotbal. To bývá při utkáních Baníku v Olomouci tradicí, která se potvrdila i v nedělním horkém odpoledni.

Bod nás vzhledem k průběhu utkání může mrzet i těšit. Záleží na úhlu pohledu. Baník zvládl díky dvěma trefám Šína otočit z 1:0 na 1:2, místo pojistky však přišlo srovnání a pasáž, kdy měla k výhře zase blíž Sigma. Přitom minimálně ve dvou chvílích mohl Baník svůj náskok navýšit. Ewerton ale hlavou mířil místo do prázdné branky vedle a Klíma v přečíslení místo přenesení na druhou stranu na volného Kubalu o míč přišel, aby v následném útoku domácích byla (správně) odpískána penalta, ze které domácí srovnali.

O penaltu jsme si koledovali už při neúmyslném ohnání se rukou Kpoza, na straně domácí Kliment si říkal o karty několika fauly, z nichž některé ani nebyly jako nedovolená hra odpískány. Nebýt dvou domácím udělených žlutých za zákroky nikterak zákeřné, člověk by pochyboval, zda si sudí karty nezapomněl doma.

Škoda, že jsme se nestali po Slavii druhým týmen, který by dokázal Sigmu porazit. Ve schopnostech našeho týmu to bylo a mít v tabulce o dva body víc, byl by na ní veselejší pohled.

Tweet týdne

Baník se skrze vyjádření tiskového mluvčího zastal fanoušků, kteří byli onálepkování jako, zjednoduším-li to ,,necudní zírači na ženské.” A to jsem myslel, že zrovna v Respektu si společenskou nebezpečnost nálepkování skupin obyvatel uvědomují… 

Odkaz na tweet.

Zájem o Uchennu? Dalo se to čekat.

Server iSport po utkání v Karviné informoval o zájmu, který vzbudila u francouzského Le Havru kometa dosavadního průběhu sezony v dresu Baníku – stoper Uchenna. Nedivím se. Sám jsem nedávno na X psal, že datové modely ho milují a je logické, že bude skautům vyskakovat jako hráč, o jehož schopnostech by se měli přesvědčit i očima svých skautů. Nakonec po odehraném šestém kole byl v hodnocení hráčů aplikace Sofascore ,,Uči” nejlepším hráčem ligy. Na premiérovou sezonu v nejvyšší soutěže hodně dobré!

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.