Baníkovský týden

Baníkovský týden (321.)

První i druhá liga dospěly do reprezentační přestávky, a je tak příležitost pro prvních pár hodnotících pohledů.

Prvním pohledem je logicky pohled do tabulky. Prvoligové áčko má na šestém místě stejně bodů jako čtvrtý Jablonec nebo pátá Olomouc, ale také jen o tři body víc než dvanáctá Karviná. První trojka je již nyní odskočená o tři body, přičemž Plzeň i Slavia mají zápas k dobru. Dá se tedy předpokládat, že rozdíl bude po dohrávkách reálně větší, a tedy i situace bude podobná loňské, kdy zbytek lepších celků bude reálně soutěžit o čtvrté a páté místo s účastí v pohárech. Pohárové celky si po sedmém kole v loňském roce vedly jak lépe (Slovácko 14 bodů), tak hůře (Bohemka 7 bodů). Na řadě budou čtyři zápasy do další reprezentační pauzy, a tedy do okamžiku, kdy bude na další výzvu připraven trenér Svědík. Konkrétně zápasy se Slavií, v Teplicích, s Budějovicemi a v Boleslavi. Šest bodů se zdá jako naprosto minimální cíl.

Béčko po slušném startu prožívá nepovedenou sérii čtyř porážek v řadě a 230 minut bez vstřelené branky. Kluky čekají tři těžké zápasy v řadě – na Žižkově, se Zlínem a ve Vlašimi. A pak přijde po utkání doma s Jihlavou trojice soupeřů Slavia B (V), Opava (V), Brno (D). Nic lehkého kluky nečeká, navíc staré moudro praví, že body pro záchranu se snáze uhrávají na podzim než na jaře. Situace, kdy béčko hraje soutěž prakticky jen s hráči svého kádru, je sympatická, ale přijít o druhou ligu by byla škoda. Možná přichází čas na výpomoc od méně vytížených hráčů z áčka. Mezi nejméně hrané patří Fukala, Fomba, Grygar a Rusnák. Herní praxi, pokud již bude nachystán, bude potřebovat i Lischka. A ani Holec by neměl zcela vypadnout ze zápasového rytmu. Moc tomu ale nenahrávají sobotní termíny jak prvního, tak rezervního týmu Baníku. Kluci se budou muset zabejčit sami. Už jen kvůli tomu, aby udrželi v sedle trenéra Josefa Dvorníka.

Podíváme-li se na posily, tak již nyní lze tvrdit, že se povedl Chaluš, Holzer a Prekop, kteří patří k nejvíce vytíženým a jak exliberecký stoper, tak exklokan Prekop patří na hřišti k lídrům týmu. Senzací je pak rychlá adaptace a výkony Uchenny, který se do áčka přesunul z rezervy. Naopak zvláštně se jeví pozici Fukaly, který místo příležitosti dostal novou konkurenci.

V béčku zatím zůstává mimo vytížení stoper Kluiters. Slibně vypadá záložník Komljenovic, a to nejen díky třem vstřeleným brankám. Ten by po adaptaci mohl být podobnou raketou, jakou je nyní v áčku Uchenna. Kromě něj by pohledy trenérského štábu áčka mohly mířit i na Holaně a Málka s Kašpárkem, kteří také vypadají v druholigové soutěži slibně.

Z pohledu diváckých návštěv je dosavadní ligový průměr 7 897 méně než bylo loňských 9 366. Doufejme, že se ve zbytku podzimu průměr zvedne, k čemuž svádí domácí zápasy se Slavií a a Plzní. Je však škoda, že si nenajdeme ve větším počtu cestu na vlastní hráče. Větším zklamáním jsou pro mě však návštěvy na béčku. Průměr 440 diváků, když byl zachován permanentkářům bezplatný vstup (pozor na nutnost rezervace a tisku vstupenky), je málo. I zde se dá čekat nárůst. Kdyby průměr činil alespoň tu tisícovku, bylo by to pro náš mladý rezervní tým fajn a také důstojnější jména klubu.

Tweet týdne

Jednou ten hattrick přijde a bude to sláva jak výhra San Marina!

Podcast s Michalem Frydrychem

Poslední díl Baníkblog podcastu, ve kterém se podařilo díky vstřícnosti hráče i klubu realizovat podcastový přestup roku, jste doufám už viděli. Musím říct, že přístup Michala Frydrycha byl skvělý a stejně profesionální jako na hřišti. A vypadá to, že by se účast někoho z kabiny mohla někdy v budoucnu opakovat. Věřím, že by to tak bavilo jak vás, tak nás zase o kousek víc!

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.