Baníkovský týden

Baníkovský týden (241.)

Život má zvláštní nadání. Hezké chvilky utečou, v těch chmurných jako by zpomalil čas. Přemýšlení o Baníku bylo v posledních dvou týdnech hlavně o těch chmurách, přátelák sehraný na Hlubině s Frýdkem-Místkem je ale rozhodně nerozehnal. A nedělní večer ve Vítkovicích už vůbec ne.

Nejsem samozřejmě trenér nebo sportovní ředitel, abych mohl v týmu správně všechno číst, ale to, co mi chybělo u našich hráčů v posledních vystoupeních, byla chuť vyhrát. Onen chtíč, o kterém často mluvíval Ondřej Smetana. Ale máme se tomu divit? Z kabiny Baníku odešli Stronati, Fillo, Procházka, Jánoš nebo Baroš. To byli hráči, kterým chtíč nechyběl. Které takové máme dnes? Laštůvka a Fleišman? Nemohu si pomoct, ti to nejsou. Laštůvka působí na tým ne vždy kladně, Fleišman zas umí nahecovat především sám pro sebe, než tím nakazit tým.

Pojďme k jinému tématu. Pamatujete na jméno Solomon Omale? Jeho jméno ve spojení s Baníkem opakovaně zaznívalo v minulých sezonách. Mladý nigerijský záložník prokazoval slušnou kvalitu ve druhé lize. Jenže ani Baník, ani jiné ligové celky jej nezískaly. A letos přišel propad formy a změna dresu v podobě hostování s opcí v Opavě. Rozhodnutí jej neangažovat tedy bylo spíše správné. V zimě Baník koukal do Prostějova na Kušeje, nakonec jej také nepřivedl a podle výkonů hráče v Mladé Boleslavi to tentokrát možná správné rozhodnutí nebylo…

Béčko a mládež se v posledních týdnech dost zaplnily hráči ze zahraničí a jsem vážně zvědavý, zda z hochů vyrostou noví Zapatové, nebo noví Sorové. V nedělním podvečeru vypadala podobně mezinárodně i základní jedenáctka áčka. Jedním z cizinců byl poprvé v lize startující Eneo Bitri. Premiérově si základní sestavu vyzkoušel i Matěj Šín. Oba v utkání obstáli, celkově je ale Baník jako zakletý. Nepomohly dvoufázové tréninky, nepomohlo jiné rozestavení, změna na hrotu nebo nástup vyléčeného Almásiho. Od Baníku se v druhé půlce sezony čekala série výsledků, ale ne v kolonce proher. Baník se propadl do skupiny o záchranu a v sobotu zavítá do Pardubic. Ty na jaře posbíraly osm bodů za kterými je v základní sestavě táhne v Baníku nechtěný Janošek s Helešicem a Chlumeckým, z lavičky či tribuny jištění brankářem Budinským. Snad v naší obraně nebudou díry jak v pardubických tribunách. A snad Luděk Mikloško ví, co s tím.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.