Baníkovský týden

Baníkovský týden (243.)

O sobotním odpoledni měla česká obec sportovní dlouho vyhlížený již požitek v zápasu prvých mužstev SK Slezská a AC Sparta v kopané. Diváci v hojném počtu zavítali na stadión napjatě očekávajíc, k jakému z družstev se přikloní fortuna.

K návštěvě utkání bylo vydáno 13 090 vstupenek. V sestavách obou družstev byla k vidění řada internacionálů – v družstvu domácích Cadu, Bitri, Almási, Plavšič a Sanneh, v družstvu hostů Kairinen, Sørensen a Haraslín.

Dvě čety po jedenácti mužích, každá má zvoleného svého velitele a trainera, kterýžto rozdělil úřady a rozestavení, jak nejlépe uznal pro úspěch mužstva nastoupivšího na trávník. V brankách samotných stojí poměrně nejslabší cvičenci, kteří působí jako vrátní.

Utkání bylo zahájeno v 15:00 hodin soudcem Orlem ustanovených dohledem nad hrou podle pravidel. Četníci byli připraveni k zákroku, pokud by snad některý z pleyerů či přihlížejících rušivě zasahoval do průběhu hry.

V poslední době se stala mnohá nedorozumění a proto se trainer domácího mužstva jal své hráče upozornit, že kopy se mohou provádět všemi směry a jest navýsost žádoucí, aby kopy byly směrovány na spoluhráče či na branku protivníka. Snad v traininku upozorní své plejery, zejména p. Laštůvku, aby kopy mířily lépe na spoluhráče neobsazené protibojovníky. Neb je-li tomu jinak, může protivník snadno docíliti goalu.

Tým SK šturmoval ku srovnání stavu, však po chybě další opět inkasoval. Početné obecenstvo sportovní rozčarováno ptalo se, zda jsou výsledky teamu realitou nebo fikcí?

Hosté z Prahy nebyli ani ve druhém poločase utkání svému hostiteli milým hostem. Svou athletičností, mající i v názvu sportovního klubu, domácí tým v rychlosti běhu značně převyšovali. Na osamoceného vrátného tří tyčí p. Laštůvku často utíkali hráči v rudých dresech zcela osamoceni. Ať se již jednalo o známého pěstitele kurů p. Kuchtu nebo p. Čvančaru, jež je díky svému umění nositelem i dresu representačního.

Match byl ukončen za stavu 0 goalů SK Slezská, 3 goaly AC Sparta.
Jest to v zájmu sportu samého, aby mužstva různých úrovních hrála spolu, neb jenom tak se slabší zdokonalují a své rezervy odhalují. Snad hra v kopané příště více radosti přinese početnému ostravskému publiku.

BP!

Pozn.: K vytvoření reportage bylo použito práce „Vývoj České fotbalové reportáže 1896-1926“ od autorky Jany Kaufnerové.

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.