Baníkovský týden

Baníkovský týden (299.)

Slunný víkend, další ztráta Slovácka, do víkendu vnímaného jako největší konkurent v boji o poháry, návrat vykartovaného Riga. Vydrží pozitivní vlna i po nedělním odpoledni? Nebo nám nelichotivá série z toho druhého města pod Ještědem dobrou náladu zase vezme?

Šaman Kpozo zlomil prokletí

Trenéři Hapal s Látalem pěstují přátelské vztahy, pojí je i společný vyhazov pro slabou výkonnost ještě coby hráčů ze Sigmy Olomouc před Vánoci roku 2001 (kuriózní je, že během stejné sezony byl z kádru Sigmy dočasně vyřazen pro porušení životosprávy i poslední dobou hodně diskutovaný Radoslav Kováč) a zápas pro ně tak má o jeden osobní náboj navíc. Na podzim Látal Hapala přechytračil, kdy před utkáním varoval především před silou protiútoků Baníku a prý se výhrou na stadionu ve Vítkovicích zachránil před vyhazovem. Teď naopak Hapal varoval před kvalitou domácích navzdory jejich četným absencím.

O třetí odpolední písknul sudí do píšťalky a děly se věci. V hlavní roli Patrick Kpozo. Nejprve neúmyslně slušně profackoval jednoho z domácích. Upřímně jsem už i za takové věci viděl červené karty. Po jedenácti minutách centrem skvěle našel nabíhajícího Klímu, který odšpuntoval radost v zaplněném sektoru hostí. V polovině prvního poločasu pak centroval, spíše než střílel, jenže míč zaskočil Hanuše v brance domácích a bylo to 0:2. To vše díky hráči, jehož nasazení mnoho fanoušků po Rusnákově skvělém výkonu v minulém kole nechápalo. Poté přišel Lischkův gól po rohu, který byl asi správně odvolán pro Tankův offside. Nicméně, byl to čtvrtý gól po rohu ve třetím zápase (dva byly odvolané VARem). Možná je celý klíč v nasazení hráčů jako Blažek, Frydrych, kteří jsou v pokutových územích silní a v kvalitních exekutorech, žádná větší věda v tom být nemusí.

Nebyl by to však Baník, aby nevyrobil drama. Snížení Jablonce těsně před poločasem předcházelo Kpozovo podběhnutí míče u půlící čáry. Každopádně pokud byly na utkání přítomni antidopingoví komisaři, muselo jim být jasno, koho na pozápasové mučeníčko vylosovat.

Jablonec po pauze ožil a výsledek utkání byl na vážkách. Když se Baník dostal opět do dvoubrankového vedení, zase o něj přišel. Netypicky byli naši hráči méně s míčem u nohou než soupeř, ale o výhru už nepřišel. A odepisovaný Hapal, s předsezonním úkolem skončit v horní polovině tabulky, vede Baník ke čtvrtému místu v tabulce.

Tweet kola:

Čeká Baník další letní průvan v kádru?

Uprostřed loňského roku nastala v Baníku delší dobu očekávaná a žádoucí přestavba mužstva. Množství změn se zdálo jedinečné, jenže letošní letní přestupák může být také slušná divočina. A to bez ohledu na to, kdo bude pro příští sezonu na lavičce našeho týmu.

Baník bude znovu řešit otázku uplatnění opce či vyjednání podmínek přestupu Ewertona a Adedirana. O přestup by mohli usilovat hráči, o které je zájem a zároveň v Baníku necítí dostatečné vytížení či perspektivu, což by mohli být Markovič, Pojezný, stále neprodloužený Šín a Šehič, kolem kterého delší dobu krouží Teplice. Očekávat se dá zájem o Riga, kterého kromě zahraničních celků podrobně sledují obě pražská S a přestup se nedá vyloučit také u Kubaly, jehož hru a práci pro tým asi více oceňují trenéři než většina fanoušků.

Další kategorií jsou hráči, kteří dlouhodobě spíše nehrají nebo v zimě odešli na hostování. Mluvíme o Frydrychovi, Takácsovi, Miškovičovi, Kaločovi a Almásim. Smlouvy pak v létě vyprší Ndefemu s Juroškou.

Budoucnost tak může být v během léta k řešení až u patnácti hráčů současného ligového kádru. Výrazně užší kádr si Baník zejména v případě účasti v pohárové Evropě nebude moci dovolit, a tak může být léto na Bazalech opět velmi rušné.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.