Baníkovský týden

Baníkovský týden (309.)

Pavel Hapal pokračuje jako trenér Baníku, přestože klub jednal s jinými. Luděk Mikloško se vyjádřil ke stoperům Baníku. A téměř čtyři stovky z vás vyplnily náš dotazník!

388 fanoušků Baníku vyplnilo náš dotazník a překonalo tak v počtu odpovědí naše šetření z před půl roku, kdy své odpovědi uvedlo 311 respondentů. Troufám si tvrdit, že je to velmi slušný vzorek dávající nahlédnout do duší a nálad fanoušků. Postupně budu každý týden odhalovat pět výsledků a o překvapení nebude nouze! Nakonec i výsledky hned první z otázek mohou překvapit!

1) Hráč sezóny

  1. Ewerton 255 (65,9 %)
  2. Letáček 66 (17,1 %)
  3. Rigo 26 (6,7 %)
  4. Boula 22
  5. Šín 11

2) Nejlepší posila

1.Ewerton 254 (65,8 %)

2. Rigo 119 (30,8 %)

3-4. Kubala, Kpozo 4 (1 %)

5. Tanko 3

3) Úspěch sezóny

  1. Postup A-týmu do předkola Evropské konferenční ligy 194 (50,1 %)
  2. Výrazné omlazení a přestavba A-týmu 118 (30,5 %)
  3. Postup B-týmu do druhé ligy 64 (16,5 %)
  4. Nárůst návštěvnosti 11 

4) Který z trenérů odvedl od návratu do ligy nejlepší práci?

  1. Hapal 130 (33,8 %)
  2. Smetana 115 (29,9 %)
  3. Páník 111 (28,8 %)
  4. Galásek 17
  5. Kozel 11

5) Pod kterým trenérem hrál Baník od návratu do ligy nejhezčí fotbal? 

  1. Hapal 181 (47,1 %)
  2. Smetana 81 (21,1 %)
  3. Galásek 56 (14,6 %)
  4. Kozel 42
  5. Páník 21
Pavel Hapal pokračuje, důvěra je vratká

„Práce v Baníku si obrovsky vážím a stejně tak toho, že mi klub možnost pokračovat v ní i nadále nabídl. Věřím, že v následující sezoně na výsledky z té uplynulé úspěšně navážeme,“ řekl pro fcb.cz Pavel Hapal. Jak jsem již dříve psal, na místě Pavla Hapala bych se zachoval odlišně. Ještě před koncem sezóny se totiž vedení scházelo s jinými trenéry. Pro Moravskoslezský deník Luděk Mikloško nedávno řekl: „Když chcete trenéra vyhodit, měl byste být přesvědčen o tom, že člověk, jehož přivádíte, má větší kvalitu než ten, kterého tady máte. A já opravdu nevidím v republice moc trenérů, kteří by byli lepší, než Pavel. Jsem rád, že se nám ta trpělivost vyplatila, i když po domácích neúspěších byl ten tlak obrovský. V novinách se pak objevilo, že jsme se potkali s Radkem Kováčem. Ano, potkali, to nezapíráme, protože jsme hledali nějakou možnou variantu s výhledem do budoucna. Myslím, že je v pořádku mít v záloze plán B. Zjišťovali jsme, jestli by vůbec do Baníku šel.“ Není to dobrá startovní pozice do nové sezony. Už jen proto, že bez angažmá je další z trenérů, kterého by mnozí rádi v Baníku viděli, a to Martin Svědík. O důvěru Luďka Mikloška se Pavel Hapal opřít může, o další členy vedení spíše ne. Upřímně bych se hodně divil, kdyby Pavel Hapal sezónu na lavičce Baníku dokončil. A pro další kariéru vypadá setsakramentsky jinak, když odcházíte po dovedení týmu do pohárů z vlastní vůle, nebo jako odvolaný trenér.

Mikloško o stoperech

V již zmíněném rozhovoru (mimochodem Moravskoslezský deník a David Hekele přináší hodně zajímavého baníkovského obsahu) se Luděk Mikloško na dvou místech vyjádřil i ke hře stoperů. „Chyby k fotbalu patří. Máme spoustu hráčů, kteří v lize toho moc neodehráli. Bláža je důrazný, víc než Karel Pojezný, ale překvapila ho náročnost české ligy. Je to jiná soutěž, než na Slovensku. Tvrdší, agresivnější, bojovná, sžívá se s tím. Karel někdy až moc vymýšlí. Je to fotbalista, umí vyvézt míč, ale ještě musí zapracovat a přidat na agresivitě a důrazu ve vlastní šestnáctce. Pak může dát nadstavbu směrem dopředu. Lišák (Lischka) většinu sezony zvládl, neměl ji špatnou, a to i přesto, že valnou část odehrál jako pravý stoper. Ale chceme od něj, aby víc mluvil a ještě lépe si organizoval obranu, protože je v ní ten téměř nejzkušenější.“ O Karlu Pojezném se v rozhovoru vyjádřil i na jiném místě: „Doma Plzeň. Karel Pojezný hrál skvěle, vymazal Chorého, ale pak v nastavení stojí nad hráčem, nechá ho vstát, rozehrát a je z toho gól. Být to obráceně, Plzeňák toho našeho pošlape a třeba udělá faul, ale nic by z toho nebylo. A to je ta zkušenost, o které mluvím. Školácké chyby, kterými se učíte. Musíme tomu věřit.“ Myslím, že i z těchto odpovědí je patrné, ve kterých klubových kancelářích může Pavel Hapal hledat zastání a ve kterých nikoliv.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.