Baníkovský týden

Baníkovský týden (60.)

Baníkovský týden (60.)

Baník oslavil narozeniny autogramiádou, noviny psaly o odchodu Milana Baroše. Agent Svozila usiloval o jeho prodej z Opavy do Baníku. A také o tom, že disciplinární komise zavíráním sektorů hostů vědomě zvyšuje rizika na stadionech.

Baník v reprezentační pauze oslavil 97. narozeniny. Oslava to byla decentní, hlavní událostí byla zřejmě autogramiáda, která přilákala tradičně velké davy fanoušků a zájem o podpisy a fotografie s největší hvězdou klubu Milanem Barošem byl obrovský. A právě v období, kdy by se i ze strany sportovních médií slušelo připomenout slavné okamžiky kluby, byly vypuštěny články na téma ,,Baroše lákají do Zlína a Olomouce” a následně ,,Baroš si to rozmyslel”. Zlínský manažer a někdejší Milanův parťák z reprezentace Zdeněk Grygera to pro idnes.cz okomentoval: ,,Řeknu narovinu, že s Barym jsem v kontaktu dlouhodobě. Když jsme před čtyřmi lety postoupili, tak jsem mu v nadsázce řekl, že jednou musí ke mně do Zlína. On mi to ve srandě slíbil. Beru to tak, že teď se dostal do situace, kdy není v Baníku moc vytěžovaný a chce něco změnit. Ví, že my o něho máme zájem. Po všech stránkách je to ikona a určitě by nám pomohl. Ale pro mě je to nereálný sen.” Nejsmutnější je, že v žádném z článků nebyla zmínka o tom, že by se někdo ptal samotného Baroše.

Že je Baník opravdu velkým klubem potvrdil rozhovor s Jihlavským stoperem Mohamedem Tijanym (neplést s naším útočníkem hostujícím v Třinci, ikdyž i tento Mohamed byl nedávno v hledáčku Baníku a do ligy nejspíše brzy zamíří…). ,,Věděl jste něco o České republice, případně o českém fotbalu?

Znal jsem jen Spartu Praha a Baník Ostrava. (usmívá se) Jinak vůbec nic. Netušil jsem, jaký se tu hraje fotbal, ale agent mě přesvědčil, že bych se právě tady mohl prosadit.

Baník však cílí na jinou posilu do středu obrany, než na oporu druholigové Jihlavy. Okamžitý přestup Svozila z Opavy nejspíše nedopadne, nabídka Baníku byla daleko údajně patnáctimilionovým představám Opavy o odstupném, avšak v dalším přestupním okně se nedá návrat k jednání vyloučit. Sám hráč jednání o přestupu vlastně potvrdil větou pro Moravskoslezský deník ,,Tuhle informaci nemohu ani potvrdit ani vyvrátit.” A zdá se, že Svozil, který byl v loňském ročníku mezi nejlépe hodnocenými obránci, by do Baníku šel. Však také dělá posledními výkony všechno pro to, aby jeho cena klesla :-). A také jeho agent o odchod hráče z Opavy do jiného klubu velmi stojí, a tak byl v jeho nabízení mnohem aktivnější než Opavský klub.

V úplnou taškařici se změnil ,,trest” pro fanoušky Baníku, kterým disciplinárka zavřela sektor pro hosty v Jablonci. Předseda komise pro Deník Sport sděil: ,,Co se týče ducha toho předpisu, tak by to samozřejmě za normálních okolností mělo fungovat tak, že se fanoušci hostujícího klubu na stadion nedostanou. Ovšem v praxi je to bohužel realizované pouze tam, kde je vyprodaný stadion. Jinak to možné není. Klub tak většinou stojí před dvěma variantami. Buď dodrží ducha toho rozhodnutí, ale může tím způsobit bezpečnostní incident, nebo to dordrží v rozsahu požadovaném disciplinárním řádem, a pak to dopadne, jak to dopadlo v Jablonci.” Tedy nevím jak vám, ale mě připadá přiznání šéfa disciplinárky, že komisí udělený trest může zhoršit bezpečnostní situaci na stadionu za hodně padlý na hlavu, ve stylu: ,,v zájmu bezpečnosti zvýšíme rizika.

A tak se člověk těší, až se zase ta naše liga začne hrát a ty Budějovice doma porazíme, a řešit budeme zas ty války fotbalové, než ty zákulisní.

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.