Baníkovský týden

Baníkovský týden (71.)

Baníkovský týden (71.)

Baník získal ze dvou kol čtyři body, přesto nemají fanoušci důvod jásat. Při výhře s Karvinou, natož v remízovém zápase v Teplicích neukázal na hřišti herní kvalitu, kterou by od svých hráčů čekali fanoušci slezského klubu.

Trenér Páník na severu Čech poskládal jedenáctku do rozestavení 5-4-1, kde pětici obránců doplňoval v záloze defenzivní štít v podobě Adama Jánoše. Absence Reitera na pravé straně byla citelná, jeho nahrazení Holzerem se vůbec nepovedlo. K tomu záhadná nenominace Milana Baroše a její kostrbaté zdůvodnění trenérem, které bylo ze záznamu tiskovky zveřejněného Baníkem ustřiženo. Vše nasvědčuje tomu, že je třeba přestat si vše malovat na modrobílo a podívat se pravdě do očí. A přiznat si, že beze změn nás cesta vzhůru nečeká.

Jeden zajímavý okamžik přesto utkání nabídlo. K penaltě (která být neměla, buďme objektivní) se postavil Patrizio Stronati. Z dříve obvyklých exekutorů penalt byli v okamžiku jejího zahrávání na hřišti Fleišman, Hrubý, Holzer, dovedl bych si představit Filla, Kuzmanoviče, a tak když si míč vzal ZioKong, trochu mi zatrnulo. A neprávem. Klub stíhalo prokletí pěti neproměněných penalt v řadě a dovedu si představit, že se nikdo z hráčů k jejímu zahrání nehrnul. Samozřejmost, se kterou se Stronati k míči postavil ukazuje jeho velikou mentální sílu. Svůj stý ligový start tak ozdobil pátou ligovou brankou.

Expertem na statistiky se na twitteru stává Jan Křenek (@scuderiahonza), který tentokrát spočítal, kolik minut odehráli po šestnácti odehraných kolech v dresu Baníku hráči do 23 let. K jeho údajům jsem si dovolil doplnit ještě jeden údaj, a to umístění Baníku v polovině základní části.

Pomineme-li sestupovou sezonu, tak nepoměr současného ročníku oproti předchozím třem, kdy Baník neustále o něco hrál, je obrovský.

V pátek nás čeká Opava, možná na čas poslední ligové derby. Chci vidět výhru, fotbal ne válku a plný stadion. Smola ať dá hattrick (když už bude Bary nejspíš pořád ,,zraněný“). Podaří se?

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.