Baníkovský týden

Baníkovský týden (82.)

Baníkovský týden (82.)

Názory fanynek a fanoušků jsou vždy čtenářsky vděčné téma, a tak jsem před nedočkavě vyhlíženým startem jarní části ligy některým z Vás položil tři otázky:

1) Bude Baník hrát finálovou skupinu Fortuna:ligy?

2) Na kterého z hráčů jste v jarní části nejvíce zvědaví?

3) Získá trenér Kozel ostravské publikum na svou stranu?

@sebastienne

1) Snažím se nebrat přípravu jako bernou minci, těžší soupeři nás čekají doma, takže venku by se dalo něco uhrát… tipuji, že těsně, ale budeme tam.

2) Jsem zvědavá, jak zapadne Potočný. A taky na to, jak se s tím popere Ondra Šašinka, vzhledem k tomu, že je naše jediná posila v útoku…

3) Podle mě jedině výsledky. Na rozdíl od Páníka nebo Petržely mi přijde, že Kozel není typ, kterému by se snadno odpouštělo, nemá takové to charisma nebo výrazný projev. Osobně také nevím, co od něj čekat. Nemám na něj zatím vůbec žádný názor. Navíc přichází po hodně dlouhé éře Páníka, který neodešel po žádné sérii katastrofických výsledků nebo tabulkovém propadu, takže polovina fanouškovské základny bude hledat mouchy už jen proto, že není Páník.

@MichalKulveit

1) Hodně těžká otázka s ohledem na velké změny u většiny konkurenčních týmů, ale bojím se, že spíš ne.

2) Určitě na ty mladší, Šašinku, Buchtu, Drozda, pokud dostane šanci, pak taky na Hrubého s Holzerem jestli se pod novým trenérem zvednou. 

3) Jak znám fanoušky u nás, tak ať teď říkají, že chtějí hlavně vidět pěkný fotbal, tak to nakonec většina bude stejně hodnotit podle výsledků, takže to v tomto Kozel bude mít hodně těžké.

@MarboStyle

1) Ano.

2) Šašinka.

3) Na své straně ho už má, Facebook není relevantní.

@scuderiahonza

1) Ne, nebude, výsledky budou jak na houpačce, navíc máme relativně těžký los. Vychází mi z toho 9., 10. místo po 30. kole.

2) Asi hned na dva hráče z těch ,,zavedených,“ Hrubého a Holzera, jestli se pod Kozlem zlepší a ukáží, že stále mají Baníku co dát. Samozřejmě na mladíky (otázkou ale je, kolik jich vlastně v kádru pro jaro zůstane).

3) Bude to trvat, v průběhu roku 2020 jsem přesvědčen, že ano. Ale hned do května? Kdo ví, ,,Kozlománii“ může nastartovat i jeden podařený výsledek. Vrcholem první části jara je jednoznačně zápas MOL cupu na Spartě, která soudě dle přípravných zápasů neudělala žádný progres, spíš naopak, paradoxně i přes ,,papírově“ silnější základní jedenáctku než jakou měli na podzim vypadají daleko porazitelněji, jejich záloha je děsivě pomalá, útok neexistuje, nepřivedli pravého stopera, Heča je jeden z nejhorších gólmanů Sparty za posledních x let… Šanci na úspěch tedy určitě vidím a to by mohla být první větší Kozlova příležitost, jak by publikum mohl získat na svou stranu.

@perdazd

1) Hodně bude záležet na úvodních třech, čtyřech zápasech. Pokud se chytneme, je možné vše. Tabulka je letos velmi vyrovnaná, každá ztráta bude bolet. Los nemáme jednoduchý. Ale jsem optimista a věřím, že budeme nakonec hrát v TOP 6.

2) Nejvíce jsem zvědavý na naše mladé hráče. Kaloč, Buchta, Drozd a další. Tedy na ty, kteří byli za předchozího trenéra opomíjeni. Doufám, že konečně dostanou odpovídající ligovou minutáž a budou pevnou součástí A týmu.

3) Myslím si, že ano. Samozřejmě, hodně se to bude odvíjet od výsledků a předváděné hry. Podstatné, je, aby vedení a fanoušci nepropadali skepsi a panice při úvodních nezdarech. Už zápasy v přípravě ukázaly, že to bude běh na dlouhou trať. Ale trenérovi Kozlovi věřím. Vše je pouze otázkou  času.

@pavluscha73

1) Upřímně napsáno, není to pro mě v tuto dobu rozhodující. Jistě, rád bych viděl Baník v top skupině, je to otázka prestiže a myslím si, že Baník nemá mít ambice nižší než účast mezi elitou. Nicméně, pořád tady probíhá určitý přerod a ten by se neměl uspěchat. Budu rád,  pokud Baník nakoukne do Evropy už tuto sezónu, ale je mi jedno jestli jako účastník skupiny 1-6 nebo jako vítěz skupiny 7-10 (pokud bude výsledek ovlivněn nasazením mladých pušek). Pokud se tak nestane, svět se nezboří, chleba dražší nebude a rodina fandů FCB se neztenčí. Jarní část ligy by měla sloužit k ukončení druhé etapy přerodu Baníku v sebevědomý tým, který staví na odchovancích. 

2) Odpověď je jednoznačná : Roman Potočný – Psalo se o zájmu ACS či Plzně o tohoto aktuálně nejlepšího střelce ligy a proto jsem mile překvapen, že přetahovanou vyhrál Baníček. Nevím proč, ale už se stalo, že Baník koupil šutéra, kterému se po příchodu do ocelového srdce republiky střelacká ocel změnila ve strusku. Naposledy se jmenoval Alexander Jakubov a tak trochu i Tomáš Smola. Doufám, že Roman Potočný  bude úplně jiný příběh. 

3) Pokud mě paměť neklame a mohu se plést, ale poslední trenér, jehož příchod byl přijat tak pozitivně jako příchod Luboše Kozla, byl dle mého názoru Petr Uličný. Je to sice více než 20 let, ale dobře si pamatuji na euro 1996, kde se „John“ velmi ochotně fotil a rozprávěl s fanoušky Baníku v Albionu. Jeho stopa v historii FCB nezaznamenala hlubší rýhu jen díky jeho zemitosti hraničící až s hrubiánstvím. Nicméně já mám rád lidi s názorem který jsou schopní dát najevo i když někdy hrubším projevem.

Přeji si aby Luboš Kozel byl tou správnou volbou, která je ideální pro třetí fázi přerodu FCB. Záchrana, konsolidace, vzestup a Evropa (titul). Předpoklady má , vedení mu půjde vstříc. 

Takže pane Luboši Kozle, zázemí máte skvěle připraveno, je třeba jen zúročit. Držím Vám palec. 

@MichalMadej

1) I přes bídu v přípravě si myslím, že si to bude sedat, ale především když sleduji oslabování ostatních týmů před námi (Slovácko, Jablonec i Boleslav) tak věřím, že utrpíme 4. místo.

2) Pořád doufám v lepší výkony Rudy Reitera, jeho rychlost i hra 1 na 1 je úžasná a pokud naváže na spolupráci s Fillem a k tomu se přidá i konečně útočník, který si rozumí s balónem (Potočný), tak by z toho snad mohlo něco vzejít.

3) Má výbornou výchozí pozici, kdokoliv kdo by přišel po válečníkovi Bobovi by ji měl, tak věřím, že ji udrží a doma budeme neporazitelní.

Všem moc děkuji za odpovědi!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.