Baníkovský týden

Baníkovský týden (95.)

Baníkovský týden (95.)

Václav Brabec poskytl rozhovory v podcastu Hovory ze Slezské a v pořadu Distanc Divadla Mír. I tam se téma týkalo výhradně Baníku a zaznělo třeba to, že Baník jednou bude mít svůj fotbalový stadion. V hotelu majitele Baníku se sešli na poradu kluby ze Slezska a Moravy.

Tradičně dobrou práci odvedli tvůrci podcastu Hovory ze Slezské, jejichž hostem byl tentokrát majitel Václav Brabec. Pokud jste ještě neslyšeli, poslechněte si ZDE, ať víte, jaká rozluka s plánuje pro Milana Baroše nebo kdy chce Václav Brabec hrát o titul. Majitel se mimochodem dočkal v rozhovoru pro Deník Sport pochvaly od Wernera Ličky, podle kterého klub nikdy nebyl v tak dobré ekonomické kondici, jako je nyní.

Kromě podcastů připravovaného sdružením Baník Baníku byl Václav Brabec hostem rozhovoru Divadla Mír. A jak jinak, rozhovor se velmi rychle stočil ke klubu z Bazalů. Co ve třičtvrtěhodinovém rozhovoru z úst majitele zaznělo?

– Vrátili jsme se k týmovému tréninku, všichni hráči jsou na zápasy nadržení.

– K vlastnictví Baníku mě přivedla souhra okolností, klub jsem koupil v den svých padesátých narozenin, mám rád fotbal, mám rád Baník a byla to výzva. Kolem fotbalu jsem se točil, v Kroměříži mi dodnes vyčítají, že jsem šel do Baníku, ale byla to srdcovka. Baník je víc než klub, Baník jsou emoce.

– První dva roky to byla velká řehole, řeší jsem problémy, co se nahromadily.

– Mým firmám se dařilo, a je to tak i dnes, v době koronaviru, vytvořili jsme si polštář, abychom krizi přežili.

– Můj cíl je takový, že Baník bude schopný fungovat i beze mě. Chci tam nastavit standardy, myslím, že to bude jeden z prvních klubů v republice, který si na sebe sám vydělá.

– Baník míří k výšinám a doufám, že se nám v příštím roce podaří skončit ještě lépe, než na čtvrtém místě.

– Myslím si, že se liga nedohraje.

– Těžko se mi bude konkurovat majiteli Sparty, nebo Slavie, což je Čínský stát, já to může postavit jedině na tom, že budu tu mládež dělat dobře, proto jsem postavil dva areály a platíme tolik trenérů.

– Jsem přesvědčený o tom, že Baník svůj svatostánek mít bude.

Pokud Vás zajímají vztahy majitele s fanoušky, jak klub oslaví sto let existence, tak si záznam rozhovoru pusťte. Určitě to stojí za to.

Baník sílí nejen na hřišti. Dokladem toho je schůzka, která se konala v Kroměříži v hotelu Octárna, jehož majitelem je Václav Brabec. Sešli se tam zástupci profesionálních klubů ze Slezska a Moravy a koordinovali postup na nadcházející zasedání LFA. Pozice Baníku, se kterou na jednání profesionálních klubů z první a druhé ligy pojede je dohrát ligu, ale stanovit předem přesná pravidla, co se stane, když to nebude možné. Schéma možných krizových variant a jejich řešení zatím úplně jasné není.

BP!

PS: Stále můžete kupovat vstupenky na zápasy na Spartě a v Olomouci z mistrovské sezony a podpořit tak mládež:

https://fcb.cz/clanek.asp?id=Zavzpominejte-na-zapas-s-rekordni-podporou-banikovcu-na-Letne-8724

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.