Baníkovský týden

Baníkovský týden (98.)

Baníkovský týden (98.)

Podle diskuzí a sociálních sítích se emoce fanoušků Baníku vezou na vlnách nevole. Matušovič, policie, fotbal bez diváků, dva body ze dvou kol…

Baník po rozpačitém výkonu v Příbrami zamířil na hřiště dalšího aspiranta sestupu Zlína a trenér Kozel pořádně šáhnul do sestavy i rozestavení. A minimálně z počátku utkání to vypadalo dobře. Mužstvo bylo v mnohem lepším pohybu, Jánoš brzy předvedl parádní gólový zápis a člověk nabyl přesvědčení, že se ke kýženým třem bodům dokráčí… Jenže ne všichni měli svůj den. Nepříliš povedený byl výkon Pokorného, který v první půli nechal nebezpečně odcentrovat protihráče a centr na zadní tyč musel krkolomně hasit Fleišman. Také pokazil několik rozehrávek. On ale zas příště tým podrží. Před vyrovnávací brankou pak chybovali dva střídající – Šašinka s Procházkou. Strašně hloupý gól. Stejně tak hloupé ale bylo nedotažení některých přečíslení (zde si může drbat hlavu Bary a Reiter) nebo neproměnění šancí (ach Robo, kde ty tvoje góly jsou…). Co mě vytočila byla smršť kritiky, které se na hráče snesla. Oni na to hřiště fakt nejdou s tím, že nedají šanci, zkazí přečíslení, nebo nevykryjí prostor. Kdyby to vše zvládali řešit bezchybně, tak nejsou v Baníku, nejsou v naší lize. Udělali chyby, tak jako je děláme každý. Ano, máme právo být naštvaní a slušnou formou k tomu něco říct či napsat. Ale pičovat Baryho? To je silná káva… A k trenérovi? To bylo z naší fanouškovské strany v zimě řečí o trpělivosti s ním. Já tedy viděl dva vynikající zápasy (Slovácko, Budějovice), a i v tom Zlíně jsem tedy viděl míč víc na zemi, než kdykoliv na podzim.

Na výkonu soupeře mě nejvíce překvapilo, že rohy rozehrával v jednom. Tvl., Bobe, jakto??? Však chceš vytahovat dva bránící hráče z vápna, ne?

Nad čím nezbylo než kroutit hlavou je chování města Zlína a Policie ČR. Takže na stadion nemůžeme, na svah nemůžeme, když zdupete trávník, dostanete pepřákem, sakra co to jako je? Tohle je součást toho ,,produktu?“ Fakt si nechci zvykat na to, že falešné emoce přimíchávané do přenosu jsou tím, co nakonec většině vyhoví. Takže nejspíš zvednu zadek a pojedu do Liberce. A velké respekt těm, kteří ve Zlíně fandili. Takovej Mirek Matušovič už dlouho skandovat své jméno neslyšel. Když mi tedy něco říká, že radost mu to nedělalo :-).

Ve středu nás čeká Plzeň a já bych se vůbec nedivil, kdybychom opět hráli na tři stopery. Výkony, které předvádí Plzeň jsou skvělé.  Vyčistit prostor ve vlastním vápně bude klíčové. Do zápasu nepůjdeme jako favorit a to nám zatím pod trenérem Kozlem svědčilo. Co zatím na naší straně nevedlo k brankám, ale to přijde, byly rohy. Jak v Příbrami, tak ve Zlíně se dostal do dobrých zakončení hlavou Stronati. A to by mohla být zbraň i na Plzeň. Prostě bych nás neodepisoval, ještě než zápas začne. Ať se ztráty bojí Plzeň!

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.