Baníkovský týden

Baníkovský týden (232.)

Ještě nebyly dojedeny poslední zbytky vánočního bramborového salátu a kolem Baníku je již plno novinek. Baník zvažuje příchod ofenzivního hráče z druhé ligy a řeší se odchod Laca Almásiho.

Oním ofenzivním hráčem je Vasil Kušej. Ten má více nabídek na změnu působiště, kdy velký zájem byl zejména z Mladé Boleslavi a z Olomouce. Baník byl od začátku schopný a ochotný splnit finanční požadavky prostějovského klubu, které se údajně pohybovaly pod úrovní pěti milionů korun, v klubu se však interně stále debatovalo, jestli do tohoto přestupu jít, či ne. Zásadní otázka měla znít: „Je Kušej tak dobrý, aby byl hráčem pro tým top 4?“ Podle Večerníku PV to vypadá, že se Baník přeci jen k zájemcům o hráče přidal: „Už dříve se hovořilo o odchodu Vasila Kušeje. Nyní je to potvrzené, odejít by prostějovská čtyřiatřicítka měla do Baníku Ostrava. Po Davidu Píchalovi, Jakubu Matouškovi nebo Davidu Juráskovi by byl dalším hráčem, kterého působení v eskáčku posunulo do ligy. „Dolaďujeme detaily s Kušejem, to řeší předseda klubu František Jura. A dále Kušej s manažerem Baníku,“ konstatoval sportovní ředitel klubu Ladislav Dudík.“

Baník by v případě dotažení jeho přestupu přivedl nejproduktivnějšího hráče druhé ligy (pět branek, sedm asistencí) na pozici, kterou plánuje posílit. Kušej je totiž schopný hrát na obou krajích zálohy. Pokud by Baník příchod Kušeje dotáhl, s největší pravděpodobností by dále neusiloval o příchod Kanakimany z Vyškova.

Vzrušené debaty se vedou kolem možného odchodu nejlepšího střelce Baníku Laca Almasiho. Přes objevující se informace o možném zájmu Celticu Glasgow nebo Besiktase Istanbul podle mých informací zatím konkrétní nabídka do kanceláří Baníku nedorazila. Almási měl podzimní část sezóny o trochu delší než spoluhráči, v prosinci byl totiž na pětidenním kempu slovenské reprezentace pod novým italským trenérem Calzonou. Při té příležitosti našeho útočníka vyzpovídal maďarský magazín Ujszo. „Můj první dojem je, že je to velký profesionál. Typický Ital, klade důraz na taktiku. Počítá se u něj každý půlmetr, kdo kde stojí při držení míče i po jeho ztrátě. On je z jiné školy, s trenérem jsem to nikdy takhle neřešil,“ řekl na adresu italského kouče Almási. Redaktoři ho zpovídali také ohledně podzimní části Fortuna:ligy: „Devět zápasů jsem kvůli zranění nehrál, pak jsem dal pět gólů v sedmi zápasech, což je docela dobré. Nyní jsem zdravý, začal jsem již s individuální přípravou na základě plánů, které jsem od Baníku dostal. Nemám konkrétní cíl, kolik gólů chci letos na jaře vstřelit. Nejdůležitější je, abych byl zdravý, protože když budu, tak góly přijdou.“

Každopádně Vánoce nejsou ve fotbalovém prostředí svátky klidu, a tak se můžeme těšit na více novinek a brzy také na start přípravy. První přátelák čeká Baník již 10. ledna.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.