Baníkovský týden

Baníkovský týden (246.)

Baník využil reprezentační pauzu k pohovorům, poctivé dřině v trénincích a vyhlížení důležitého sobotního zápasu s podobně mizerným Libercem, ve kterém chtěli dvoutýdenní dřinu zužitkovat.

Fanoušky zajímalo, jestli Hapal potáhne. A skutečně, trenér předvedl zajímavé tahy. Almási, Fleišman, Kuzmanovič, Laštůvka, Plavšič nebo Svozil jsou asi jména, která se dala čekat spíše na hřišti než na lavičce náhradníků.

Při pohledu na trenéra Kozla v obvyklé kombinaci džíny, bílá košile a černý svetr jsem si říkal, čím to, že se bývalí trenéři Baníku potkávají v bojích na chvostu tabulky (Kozel, Vrba), nebo se vyskytují uprostřed druhé ligy (Smetana), v pozici asistenta ve druhé lize v Polsku (Kučera) nebo trenérské řemeslo možná definitivně pověsili na hřebík (Pánik).

Ohlášená návštěva na stadionu těsně přesáhla pět tisíc. Jak mi ze stadionu psal Kuba, taková poctivá covidová návštěva. Mimochodem, víte, že ještě docela nedávno byla v Baníku divácká návštěvnost brána jako jedno z hledisek úspěšnosti sezony?

Průběh utkání odpovídal tomu, že se po trávníku proháněly týmy s velmi špatnou formou. Nebo s hráčskou nekvalitou. Případně obojím. Rád bych napsal něco zajímavého. Tak třeba, věděli jste, že v době utkání byl tlak vzduchu 970,7 hPa? Nebo že průtok vody v Ostravici činil 8,92 metrů krychlových za vteřinu? Že prezident Pavel dostal při návštěvě Ostravy knihu Tomáše Šiřiny My jsme Baník a šálu Baníku přímo od autora? Že U19 vyhrála v Plzni 2:0 a je na druhém místě tabulky? Tak to vidíte. Stejně se všechny myšlenky nakonec stejně vrátí k Baníku.

Dnes to zakončím citací toho, co v hloučku fanoušků prý zaznělo při odchodu ze stadionu: XY prý chce udělat díru do světa. Jen nevím, jestli se radši neměl stát bagristou než fotbalistou.“

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.