Baníkovský týden

Baníkovský týden (306.)

Byla to velmi neobyčejná neděle. Dopoledne stvrdilo béčko na legendárních Bazalech postup do druhé ligy a odpoledne dokráčelo áčko po naprosté demolici Slovácka po tolika letech nenaplněných očekávání do pohárové Evropy.

Baník v utkání předvedl něco, co se čekalo spíše od Slovácka. Náš tým byl mentálně skvěle nastavený a na zápas plně koncentrovaný. Když k tomu přičteme výborné individuální výkony, jaké předvedli Ewerton, Pojezný, Kubala, Buchta nebo Kpozo, dobře koučujícího trenéra Hapala (u čáry mnohem aktivnějšího za stavu 4:0 než v jiných utkáních za stavu remízového) a za týmem stojící publikum, máme rovnici, která ve výsledku vedla k nefalšovanému jihoamerickému karnevalu a radosti. A to se před utkáním nad stadionem stahovala mračna.

Nutno říct, že tak jako v celé sezoně, neměli bychom se jen opájet úspěchem, ale férově si přiznat, že z půlky jsem jej uhráli svými výsledky a z té druhé nám pomohli soupeři tím, že nedokázali využít našich trestuhodných ztrát. Díky áčku v Evropě a díky béčku v Opavě nabídne příští sezona skvělé zápasy. Budou tou nejlepší odměnou za věrnost, protože fandit týmům, co vyhrávají pořád, to umí každý, to je lehký.

Václav Brabec splnil to, co při koupi Baníku říkal. Vrátil ho do pohárů. Teď zbývá ještě jeden sen…

Tweet týdne:

Baník na přestupovém poli? Kapr, nebo štika?

Hlavatý, Hellebrand, Slončík, Ewerton a další zajímavá jména zaznívala v souvislosti s letní přestupovou aktivitou Baníku. K potvrzeným Fukalovi s Harušťákem další korálek zatím navléknout nemůžeme. Helebrand po konci smlouvy míří do Polska. Potřeba Slončíka, jehož kroky mohou vést v létě do Plzně, pak není úplně akutní díky dohodě na nové smlouvě s Matějem Šínem. A Ewerton? Jednání se Slavií mělo být vykopnuto při nedávném vzájemném utkání. Po uplatnění opce ve smluvní výši Baník prý úplně netouží. Slavia byla ochotná slevit, ale i tak se představy obou klubů rozcházejí velmi významně. Rád bych se pletl, ale ohledně jeho přestupu k nám nejsem nyní úplně optimistou. O zmíněného Hlavatého se naopak Baník rozhodl významně zabojovat, když překonal dvanáctimilionovou nabídku Liberce a dle informací Deníku Sport nabídl o další tři miliony korun navíc. Skoro to vypadá, že akutně hledáme náhradu za Riga.

Přestože post krajních záložníků se zdá již druhou sezonu po sobě jako nejméně konkurenční, žádné jméno na tuto pozici jsem zatím nezaslechl, nepočítám-li navrátilce z hostování Jaroně a Málka se Šudákem. Naopak se mluví o pozici pravého stopera, kdy by měla být cílem zajímavá jména ze druhé ligy, ze Slovenska či z Balkánu. Mluví se také o možném hostování útočníka z naší nejvyšší soutěže, z čehož se dá odvodit, že se asi úplně nepočítá s uplatněním opce na Adedirana a v případě Markovičova odchodu ať už na přestup, nebo na hostování o příchodu zkušeného brankáře po konci smlouvy.

Prosadit se na přestupovém poli bude asi těžší a těžší, respektive dražší a dražší. Kluby díky přílivu peněz z televizních práv zkrátka nebudou nuceny prodávat a cenovky vystřelí výš. Stejně tak čekám nárůst požadavků na výši odměny ze strany hráčů. I z tohoto pohledu byly podpisy Bouly, Buchty a Šína důležité. Pokud by bylo cílem přiblížit se TOP 3, musel by Baník mít v létě mimořádně šťastnou ruku, anebo výrazně přitlačit v ochotě pustit peníz. Ale kdo ví, třeba ta ochota díky neděli významně naroste.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.