Baníkovský týden

Baníkovský týden (305.)

Spartu Baník o body nepřipravil, v Plzni bral jeden. Pokud by v neděli padl s domovem důchodců ze Starého Města, místo úspěšné sezóny a vytouženého návratu do Evropy by se sezona změnila v blamáž. 

Souboj, který chytnul za koule

Utkání na Spartě byla taková klasika. Domácí potřebovali vyhrát a vyhráli. Opět o gól. Z naší strany hráči asi odvedli to, na co mají. Rozdíl v individuální kvalitě je zkrátka veliký. A projevil se. Pokud jsem dříve závistivě koukal na to, jak hraje zápasy na Spartě Slovácko, tak v této sezoně jsem dvakrát dostal něco podobného do Baníku. Sparta se v obou zápasech chvílemi bála o výsledek. Dokonce mi přišlo, že nasazení, důraz byli od nás vlastně na lepší úrovni, než doma s Boleslaví. Proč? To je otázka…

Přesto zase někteří hráči stojíc koukají, jak sparťané doráží, dokud nedají gól. I to patří do té (ne)kvality jednotlivců, ve které se top3 týmům zkrátka pořád rovnat nemůžeme.

Velmi mne pobavil nejen Frydrychův opravdu nádherný gól, ale i Ewertonova radost vyjádřená nevěřícím chytáním se za hlavu. Mimochodem, zaslechl jsem, že jednání o jeho setrvání v Baníku už nějaká jsou, zatím ale shoda na přestupové částce není. 

Kpoza nebudu kárat za červenou, byl to přesně ten souboj, kdy si rozhodčí najde, co chce vidět a co písknout a z pozice rozhodčího asi chápu, že to vypadalo jako jednoznačný faul našeho hráče. A asi právě proto, že počínání obou hráčů by šlo vyhodnotit jako faul zřejmě nezasáhl VAR. Jedno ale vím jistě – když vás někdo drží ,,tam” a tahá vás za ,,to,” radši spadnete, než aby vám ,,to” utrhnul.

Respekt těm, kteří v úterý večer v Praze na stadionu v modrobílých barvách byli. Návraty automobilových o třetí ráno a za pár hodin do práce…

Tweet týdne:

První nadstavbový bod

Před utkáním v Plzni se tým nevracel do Ostravy. Noc po utkání na Letné strávil ještě v Praze, následovalo minisoustředění v západních Čechách. Plzeň nasadila sestavu složenou z náhradníků, Baník absenci klíčového Bouly vyřešil nasazením Šína s Rigem vedle sebe. Velké důvěře trenéra se těší Tanko, který se navzdory zvlhlému střeleckému prachu ihned po trestu vrátil do základní sestavy, diskutabilně a dle mého názoru nesprávně vyloučeného Kpoza pak zastoupil Šehič. Na pravé straně pak dostal opět překvapivou přednost Ndefe.

Druhý tweet týdne:

Na domácích bylo znát nejen sestavou, že prioritu vidí jinde, než v utkání s Baníkem. Však byl také Baník po většinu utkání aktivnější a připsal si větší držení míče, více přihrávek i více zakončení. Na více než bod to nestačilo. Možná, kdyby se Buchtovi podařilo otevřít skóre, Ale stejně jako na Spartě slušnou šanci za bezbrankového stavu neproměnil. Možná kdyby si Kubala lépe pohlídal náběh. Možná je to bod, který se ukáže jako zlatý, možná se ukáže, že bod byl málo. Jenže při vší úctě, není to remíza v Plzni, která by nás měla mrzet. Mít třetinu bodů, které jsme odevzdali na zlatém podnose týmům výrazně slabším, než plzeňským náhradníkům, mohli bychom příští víkend slavit. Takhle uvidíme, zda to bude drama se šťastným koncem, nebo tragédie spojená s blamáží. Pokud mají naši hráči baníkovské srdce, ať je to proti Slovácku na hřišti vidět!

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.