Baníkovský týden

Baníkovský týden (54.)

Baníkovský týden (54.)

Jeden filosofický přístup k životu praví: ,,Nemůžeš-li říci nic hezkého, raději neříkej nic.” A tak jsem přemýšlel, co budu tento týden psát a zda se mi podaří se tohoto přístupu držet…

Potěšitelný byl při domácí prohře s Teplicemi výkon Josefa Celby. Z počátku zápasu na něm byla patrná nervozita, možná až obavy, ale v průběhu prvního poločasu měl výborné momenty a jeho spoluráce s Reiterem byla velmi slibná. Párkrát se mu podařilo velmi rychle po zisku míče otočit hru směrem k bráně soupeře, jednou se protlačil ke střele, několikrát dobře poslal průnikovou přihrávku, a ikdyž dozadu nebyl bránícím soupeřem tolik prověřen, dvojice pravých obránců pro další průběh ligy se zdá vyřešená. A šance Lukáše Pazdery na prodloužení kontraktu se snižují.

O poznání horší se mi jeví situace na levé straně obrany. Jiří Fleišman je v každém zápase válečníkem, který nevypustí souboj, herně to však na nominaci do širšího kádru reprezentace na rozdíl od nedávné doby není. Alternativou na tuto pozici je dvojice hráčů, kteří obranné činnosti v krvi příliš nemají – Holzer a Granečný. Upřímně, kdykoliv tam hráli, skončilo to průserem. Zatímco na pozici levého záložníka vybíráme ze čtyřech hráčů kádru (Holzer, Granečný, Lalkovič, Azevedo), díky hostování Helešice a Azackého máme jediného hráče zvyklého hrát na pozici levého obránce. Možná by se nyní Helešic podobně jako Celba na hřiště v bílém dresu podíval…

Čtveřice hráčů Baníku hostuje v prvoligových klubech. K výhře nad Libercem pomohl Zlínu Azackyj (v hodnocení deníku Sport známka 5). Ondřej Šašinka zažil premiéru v dresu Slovácka, kde si jeho příchod sportovní úsek velmi pochvaluje. Na hřiště přišel za stavu 1:0 pro Jablonec v 64. minutě. Byl tak na hřišti přítomen pěti brankám do síti svého týmu a vysloužil si velmi špatné hodnocení 2. Jakub Šašinka v dresu Karviné vstoupil do zápasu v 68. minutě, připsal si gólovou asistenci a známku 5. Zda do zápasu se Spartou zasáhne Matěj Helešic, který v prvních třech kolech neodehrál v Českých Budějovicích ani minutu, uvidíme večer.

Zpět k našemu mužstvu a prohře s Teplicemi. Změny v realizačním týmu jsou nezbytné, a to bez ohledu na výsledek derby v Opavě či dalších zápasů, do kterých nás možná ještě povede kouč Páník. Ani po doplnění a rozšíření kádru se nepodařilo odstranit největší nedostatky naší hry – stále nejsme schopni uhrát nulu vzadu, stále se nám nedaří standardky a stále pokulhává naše výstavba hry do ofenzivy. Prodlužování současné agónie je podle mého mínění nedůstojné i k samotnému trenérovi. Pro Baník odvedl v součtu dobrou práci. Když se přestalo dařit, dostal dostatečný prostor na zlešení. To nepřišlo. Vystavovat jej skandování stadionu a nelichotivým poznámkám fanoušků na sociálních sítích je prostě zbytečné. Otázka, kdo tým převezme však není jednoduchá. Při fanouškovském spekulování nejčastěji padají jména Pivarník, Kozel, Ševela, Holoubek. Pokud by vedení klubu šlo cestou nejmenšího odporu, favoritem by bylo první zmíněné jméno. Dost možná však budeme případným novým realizačním týmem všichni překvapeni… A snad nám tato případná změna přinese dostatek radosti, než budeme proti trenérovi zase skandovat :-). Některá povolání jsou prostě nevděčná a životnost fotbalových trenérů krátká.

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.