Baníkovský týden

Baníkovský týden (90.)

Baníkovský týden (90.)

Bude Baník lovit v žilinských vodách? Nejen geografie dělá pro hráče slovenského klubu zajímavou Ostravu zajímavou adresou. Jak si vedli Baníkovci v hodnocení 100 nej hráčů ligy a který z ligových trenérů uvedl, že Kuzmanovič je nejlepším hráčem ligy?

Fotbalovou scénou pořádně otřásla zpráva ze Žiliny. Klub, který patří léta do špičky slovenské ligy v důsledku ekonomických dopadů pandemie rozdal výpovědi řadě hráčů, mezi nimi i exbaníkovci Kašovi. O něj projevila vzápětí zájem Plzeň. Baník se rovněž podle zpráv pokouší využít příležitosti a v jeho hledáčku se ocitli střední záložník Kačer a brankář Holec. Zatímco o prvního stojí z ligy Plzeň a kladně je hodnocen i datovými skauty Slavie, o brankáři Holcovi se prý mluví na pražské Letné. Pro Baník by mohly hrát do karet dobré vzájemné vztahy majitelů (byť se to nezdá, i hráči ve výpovědi mohou být ještě klubem obchodováni), a pouze cca stokilometrová dojezdová vzdálenost (do Plzně je to pětkrát tolik).

Baník se přidal ke klubům, které sáhli ke krácení mezd. Prozatím na tři měsíce o 25% a pro všechny zaměstnance. Podle odhadů toto opatření přinese úsporu nákladů kolem 4 milionů korun.

Deník Sport zveřejnil již pravidelnou anketu mezi fotbalovými experty a trenéry o nejlepších hráčích ligy. Každý z tázaných mohl vybrat 30 nejlepších fotbalisté a určit jejich pořadí. Kdo do svého výběru zařadil baníkovce?

Lička: 13. Stronati, 16. O. Šašinka

Vízek: 17. Stronati, 30. Baroš

Gula (Plzeň): 19. Jánoš, 20. O. Šašinka

Látal (Olomouc): 13. Stronati, 18. Potočný, 26. Jánoš

Tomek (Sport): 19. Potočný, 30. Stronati

Svědík (Slovácko): 10. Stronati, 17. Potočný, 21. O. Šašinka

Jeřábek (Karviná): 22. Potočný

Kozel (Baník): 23. Fillo, 27: Potočný

Suchopárek (U21): 21. Stronati, 24. Fillo, 27: Jánoš

Trpišovský (Slavia): bez pořadí Kuzmanovič, Potočný

Holoubek: 11. Laštůvka, 12. Baroš

Kopecký st.: 17. Stronati, 26. Fillo, 30. Kuzmanovič

Balcárek (Opava): 20. Kuzmanovič, 21. Jánoš

Bejbl: 24. Potočný

Páník (Zlín): 20. Stronati, 23. Fleišman

Verbíř (Teplice): 19. Potočný, 20. Kuzmanovič

Horváth (Příbram): 1. Kuzmanovič, 19. Hrubý

Podroužek (Sport): 13. Kuzmanovič

Hoftych (Liberec): 13. Potočný

Vait (Sport): 30. O. Šašinka

Hořejš (Č. Budějovice): 7. Potočný, 16. Fillo, 22. Jánoš

Žilák (U20): 22. Jánoš, 28. Fillo

Hašek: 25. Stronati

Siegel: 8. Potočný, 17. Stronati

Svěcený (O2): Potočný

Koubek: nikdo z Baníku

Z výsledků lze spekulativně lecos odečíst. Například Luboš Kozel do třicítky nejlepších zařadil Sýkoru, Trmala, karvinského Balou, Malinského či Schranze. Znamená t, že by se mu některý z těchto v dresu Baníku líbil? A z vlastních hráčů zařadil do třicítky pouze dva. Nejvíce baníkovců (po třech) zařadili jeho extrenéři Látal, Svědík, dále pak Suchopárek a Kopecký. Žádného nevybral Miroslav Koubek, Stronatiho a Fleišmana vybral do třicítky Bob Páník. Nejvýše se dostal Kuzmanovič, kterého dal příbramský Horváth na první místo (!!!), další nejvyšší pořadí bylo 7. místo Potočného u trenéra Českých Budějovic Hořejše (8. byl Potočný u Horsta Siegela, 10. Stronati u Martina Svědíka). U možných přestupů směrem ven bychom měli zpozornět u výběru trenéra Plzně Guly (Jánoš, Šašinka).

V celkovém hodnocení první stovky pak hráči Baníku obsadili tato místa:

26. Potočný

32. Stronati

41. Kuzmanovič

50. Jánoš

58. Fillo

61. O. Šašinka

73. Baroš

74. Laštůvka

93. Hrubý

99. Fleišman.

Nashledanou za týden. BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.