Baníkovský týden

Baníkovský týden (91.)

Baníkovský týden (91.)

Velikonoce proběhly letos v podivné atmosféře plné zákazů. Na ty je sice fotbalový fanoušek neustále zvykán, nezvykne si však nikdy. Volného času bylo dost, a tak byl prostor dát dohromady seznam hráčů, o které by podle médií, zákulisních informací či spekulací fanoušků mohl Baník usilovat v letním přestupovém období.

Antonín Růsek – ofenzivní záložník, útočník, 21 let, Brno – Vysoký, přesto pohyblivý a technický hráč stihl v letošní sezoně sedmnáct zápasů, pět branek a tři asistence ve druhé lize. Celkem ve druhé lize nastřílel v 59 zápasech 17 branek. Třináct startů a jednu branku si připsal ještě když bylo Brno prvoligové. Ve Zbrojovce má platnou smlouvu do poloviny roku 2022, ale s agenturou Sport Invest Baník již pár nákladnějších přestupů udělal…

Daniel Tetour – střední záložník, 25 let, Dukla Praha – Podle údajů Transfermark vyprší kontrakt s Duklou komplexnímu střednímu záložníkovi po této sezoně. Navzdory exoticky znějícímu jménu se jedná o hráče České národnosti, který v Dukle působí od mládeže. V lize stihl 107 utkání, z Dukly neodešel ani po jejím sestupu a v současné druholigové sezoně má výbornou bilanci 16 startů, 4 branky, 7 asistencí. Na radaru Baníku je zhruba rok, nahradit by měl Milana Jiráska. Zájem o hráče však projevuje skoro půlka ligy.

Yira Colins Sur – střední záložník, 19 let, Lions – Měl v březnu přiletět do Baníku na testy. Hráč, který je na hraně Nigerijské reprezentační dvacítky působí v klubu, ze kterého do Baníku přestoupil Mohamad Tijany. Do Čech jeho kariéru směřují Jakub Szkibik a Petr Šimek z agentury Czech sport consulting, kteří se specializují na trh s mladými africkými hráči a jejich import do Čech a na Slovensko, kde spolupracují například se  Slovanem Bratislava. Hráč má dobré rychlostní a technické předpoklady, umí zahrát i z krajů zálohy a pokud by na testech uspěl, mohl by v budoucnu nahradit Azeveda. Zda ale testy v Baníku proběhnou je nyní ve hvězdách a situaci kolem hráče údajně sledují v  Karviné a na Slovácku.

Žilinští odpadlíci – Deník Sport uváděl možný zájem Baníku o brankáře Holce a záložníka Kačera. Určitě se jedná o hráče, které by Baník získal rád. Holec by mohl nahradit Laštůvku, jenže ten se nejspíše s kariérou ještě loučit nebude a do branky jen tak někoho nepustí. Kačer do středu zálohy by byl vynikající posilou, na Slovensku patřil ke hvězdám ligy a v Žilině byl několik sezon tahounem mužstva. Baník by byl schopný splnit jeho mzdové požadavky, zájemců o jeho služby však bude celá řada. A tak prý Baník uvažuje o angažmá až tří hráčů z dalších žilinských odpadlíků, kterými podle mých informací jsou Demiri (25, levý obránce), Majdan (21, pravý obránce), Paur (27, střední záložník), Balaj (22, vysoký střední útočník), Janošík (26, pravý nebo levý záložník) a Tomič (21, pravý obránce či záložník). Že by v Baníku mohl podepsat smlouvu některý z hráčů na pravý či levý kraj obrany bych považoval za dosti pravděpodobné. O Filipa Kašu se Baník nezajímá, namířeno má nejspíš do Plzně.

Ondřej Lingr (21, záložník, útočník), Adriel Ba Loua (23, krajní záložník, křídlo) – Oba karvinští hráči patří k zajímavému ligovému zboží a v Baníku by našli uplatnění. Zároveň ale platí, že Karviná své nejlepší zboží rozhodně nedá pod cenou a oba hráči jsou v hledáčku na přestupovém poli klubů silnějších či stejně silných jako Baník – Slavie, Sparty, Plzně, Jablonce a Boleslavi. V létě minimálně jeden z nich Karvinou opustí, že by se jednalo o přestup do Baníku si ale nemyslím.

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.