Blog Valašského nerda

Mládež Baníku

Áčko je výkladní skříní každého klubu, včetně Baníku, ale u Baníku je i kvůli investicím pana Brabce a také historii důležitou otázkou i mládež. Tímto článkem bych vám rád představil 10 zajímavých hráčů z každého v současném dorostu, tzn. ročníky 2002-2005, bez Drozda či kluků, kteří oficiálně budou hrát za B tým nebo přestoupí jinde.

Ondřej Kukučka (stoper, ročník 2004)

Ondra udivuje na této pozici nejen leadershipem, ale i rychlostí, úspěšností v hlavičkových i obranných soubojích, ale i naprosto fantastickou rozehrávkou. V přípravě proti Blansku již nakouknul do áčka.

Adam Rehwald (střední záložník/střední ofenzivní záložník, ročník 2003)

Adam v uplynulém ročníku mladšího dorostu naprosto udivoval svou kreativitou, ve statistikách naprosto rozdrtil svou konkurenci. 20 asistencí, 42 vytvořených šancí a 66 klíčových přihrávek mluví za vše. V této sezóně toho (údajně z důvodu zranění) ve starším dorostu příliš nenahrál, věřím však, že se do toho brzy zpátky dostane.

Daniel Šmiga (útočník/křídlo, ročník 2004)

Daniel je nejlepším střelcem mladšího dorostu ze sezony 2019/2020. Svých 30 branek dosáhl v drtivé většině zápasů z pozice levého křídla a potřeboval na ně jen 56 střel na bránu. Tuto sezonu má zatím ve starším dorostu na svém kontě 5 branek.

Jan Nevřela (levý bek/levé křídlo, ročník 2003)

Honza, kterého zdobí vytrvalost, rychlost, ale i velmi kvalitní technika, na levé straně loni skvěle spolupracoval právě s Danem Šmigou. Hráč měl za uplynulou sezónu 879 přihrávek a z toho 721 přesných, skvělé číslo. Ve velmi dobrých výkonech pokračoval i za U-18, než ho zastavilo zranění.

Martin Hrubý (brankář, ročník 2004)

Martin má dle mnohých ze všech našich brankářů největší předpoklady k tomu, aby šel ve stopách Laštůvky, Pavlenky a mnohých našich dalších brankářů z minulosti. Dobrá kopací technika, která je v současném trendu u brankářů velmi důležitá, z něj dělá dokonce i exekutora penalt v brzkých fázích penaltového rozstřelu, jak ukázal i v minulém měsíci na memoriálu Vlastislava Marečka. V průběhu současného ročníku se dostal již do U-19, kde pokračoval ve slibných výkonech.

Ladislav Kovařík (brankář, ročník 2003)

Láďa je dalším velice zajímavým brankářem z naší akademie, který již i trénoval s áčkem. Opět jako Martin, tak je moderním typem brankáře, hru nohou má na velmi vysoké úrovni a je při ní i dost sebevědomý. Nebojí se jít do kličky a při rozehrávce nechce jen alibisticky odkopávat míče.

Anwar Imider (ofenzivní univerzál, ročník 2005)

Anwar, Maročan z Nového Jičína je opravdu neortodoxním typem hráče akademie českého klubu. Jeho pohyb je extrémně zajímavý a velmi odlišný od ostatních, jak napovídají exotické kořeny. Není to však jen o pohybu, ale je
velmi dobrý i 1v1, má dobré zakončení, 20 branek v lize starších žáků Moravy a Slezska je toho důkazem. Velmi dobré výkony ukazuje i v kategorii U-16, za kterou v letošní sezóně nastupuje.

Lukáš Levčík (střední záložník/střední ofenzivní záložník, ročník 2004)

Lukáš je dalším velkým talentem z velmi zajímavého baníkovského ročníku 2004. Minulou sezonu strávil převážně v týmu U-16, kde vsítil 13 branek za 15 utkání a byl u vzniku většiny nebezpečných akcí týmu. Svůj velký talent prokazuje také letos v kategorii pro o rok starší hráče.

Michal Málek (útočník/levé křídlo, ročník 2005)

Michal byl nejlepším střelcem Baníku v žákovské lize U-15 pro Moravu a Slezsko se 30 brankami. Na to, že většinou hrál z křídla, je to velmi úctyhodná bilance. V této sezoně se dostal prakticky okamžitě do kategorie U-17 s ročníkem 2004, kde ve výborných výkonech pokračuje.

Jaroslav Harušťák (stoper/defenzivní záložník, ročník 2002)

Jaroslav tvořil v minulém ročníku staršího dorostu stabilní dvojici s Jakubem Tamajkou, Jarda se spolehlivými výkony dostal i do nominací reprezentace do 18 let. V lize U-19 měl loni nejvíce vystižených přihrávek ze všech hráčů a to 160, v tomto ročníku je kapitánem ve starším dorostu.

Další články z:Blog Valašského nerda

Komentáře nejsou povoleny.