Baníkovský týden

Rozhovor – Pepe je jako Oliver Torres

Jaké jsou silné stránky Pepe Meny?

Myslím, že je velmi kreativní a umí dát fantastické přihrávky. Také je velmi šikovný při držení míče a umí obejít protihráče. Je hodně podobný Oliveru Torresovi z prvního týmu.

Česká liga je méně technická a velmi soubojová. Poradí si s tím?

Mohl by takto hrajícím soupeřům velmi ublížit, pokud prodá své schopnosti. Je při hře velmi rychlý, umí se uvolnit. Vypadá jako fyzicky slabší, ale není tomu tak.

Proč se Pepe neprosadil do prvního týmu?

Podle mého musel o místo soutěžit se skutečně velkými hráči jako Banega, Torres, Jordan. Trenér Lopetegui vyhrál mnoho zápasů a věřil svým hráčům. Bylo by velmi obtížené se proti těmto hráčům prosadit. Pod jiným trenérem by možná hrál.

Byl Pepe populární u fanoušků?

Debutoval v prvním týmu, protože byl skvělým hráčem akademie. Proto je mezi Sevillany velmi populární. Existují další skvělí mladí hráči, kteří takovou šanci vůbec nedostali. Pepe je také skvělý člověk.

Ano. Působí velmi inteligentně.

Jistě, je velmi zaměřený na svůj výkon, na svou práci.

Vyrovná se Pepe s životem v cizí zemi, jazykovou bariérou, odloučením od rodiny?

Rozhodování pro něj mohlo být velmi obtížné, ale když někdo miluje svoji práci, jako ji miluje Pepe Mena, má prostě jiné priority. Myslím, že ho rodina bude často navštěvovat. Nevidím v tom problém.

S přestupem Pepeho do Baníku pomáhal Tomáš Vaclík, který je rodákem z Ostravy. V České republice se nyní spekuluje, že pokud nezačne chytat, mohl by v zimě Sevillu opustit.

Je to velmi dobrý brankář, ale když byl zraněný, Bono chytal velmi dobře a pošesté jsme vyhráli Evropskou ligu. Měl (Vaclík) smůlu, ale věříme v jeho návrat do branky.

Je nějaký další zajímavý hráč v rezervním týmu Sevilly?

Je zde více takových hráčů, ale mým favoritem je Antonio Zarzana. Ustojí hodně soubojů, je gólový. Zajímá se o něj Liverpool. Připomíná Lucase Ocampose.

Za rozhovor děkuji @Mono_de_futbol 

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.