Baníkovský týden

Baníkovský týden (220.)

V minulé sezóně se Baník nacházel po desátém kole na čtvrtém místě, na kontě měl jedenadvacet bodů a měl důvod myslet na poháry. Rok se sešel s rokem a pro nalezení Baníku v tabulce musíme zrakem putovat hodně dolů. Všichni stále věří, že se to už brzy zlomí. Ale co když ne?

Potlesk před utkáním dal vzpomenout na paní Aničku, která v týdnu odešla na Baník dohlížet z nebe. Někdo by její počínání u autobusu hráčů nazval podívínstvím, jiní, ke kterým se řadím, mají pro takové lidi slabost. Snad se tedy najde někdo, kdo o jejím životě mnohé ví a podaří se tak někde vzpomínku pro časy budoucí zaznamenat ještě podrobněji než tomu bylo ve filmu Nejlepší u nás!!!

Sobotní hosté z jihu Čech mají v kádru dva exbaníkovce, jmenovitě Zajíce a Potočného. Toho prvního ze vzájemného utkání vyřadilo zdraví, tomu druhému nechybělo sebevědomí, kdy pro klubový web v předzápasovém rozhovoru hlásal, že jedou do Ostravy pro tři body. To víš že jo, říkal jsem si.

Obočí jsem ale pozdvihl už když jsem viděl sestavu se středem Boula-Kuzmanovič ve čtyřčlenné záloze. Zápas později ukázal, že směrem do ofenzivy to ale špatné řešení rozhodně nebylo. Předzápasový optimismus však odplul jak voda v řece ve druhé minutě, kdy se po nedůslednostech v obranné práci prosadil Hais.

Baník sice dokázal ve zbytku poločasu soupeře přehrávat, Almásiho síla v pokutovém území byla cítit, ale k vyrovnání žádný z pokusů slovenského kanonýra ani jeho spoluhráčů nevedl.

Do druhého poločasu Baník vstoupil aktivně, dostával se do zakončení, jenže neštěstí nechodí po horách, ale po hornících, a tak i z prvního útoku v druhé půli skórovali hosté.

Čas běžel, tribuny se snažily hráče povzbuzovat, na hřišti to však nevypadalo, že se najde hráč, který ostatní strhne k fantastickému obratu.

Baníku se dále dařilo vytvářet si dobré šance, v tom hráčům není co vytknout, gól naděje ale přišel až v 81. minutě z hlavy hladového Tijaniho.

Hráči dřeli až do konce, leč nestačilo to ani na vyrovnání. Minule bral Baník po velmi pasivním výkonu bod, tentokrát poté co soupeře střelecky přejel, nebral žádný. A v počtu tyčí a břeven jsme nejspíš vytvořili rekord sezony.

Hosty v utkání podržel brankář Janáček. V první lize měl před utkáním pět startů, ve druhé lize čtyři, ve třetí sedm. Legendy praví, že snad máme v našich řadách také nějakého talentovaného mladého brankáře, tak snad i on někdy šanci dostane. Nebo třeba brzy Baníku pomohou ti kluci z Afriky, kteří snad dorazili. Což se člověk z nějakého (nepochopitelného) důvodu (opět) nedozvěděl od klubu.

Jak zpíváme před každým zápasem a budeme i v Liberci: „Věříme a věřit budem’.“ Ale můžeme si být jistí, že se Baník zvedne i beze změn?

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.