Baníkovský týden

Baníkovský týden (226.)

Ligový účet roku 2022 uzavřel Baník jasnou výhrou nad Bohemkou. Při pohledu do tabulky pak můžeme hodně litovat čtyřech domácích proher se soupeři, kteří jsou v tabulce pod námi.

Týden do zápasu jsem po dlouhé době nepociťoval žádnou nervozitu. Byl jsem v klidu a věřil ve zvládnutí zápasu. Byla to půlsezona plná paradoxů a nepředvídatelných věcí. Jednou z nich je, že tahounem týmu pod trenérem Hapalem je hráč, který by v Baníku nebyl nebýt jeho předchůdce Pavla Vrby. Zápas proti týmu s klokanem ve znaku byl pro srbského technika zřejmě tím vůbec nejpovedenějším od jeho zářijového příchodu do Ostravy. Maličkému hráči mohou fotbaloví znalci a statistici vyčítat leccos. Nelze mu ale upřít faktor hráče, na kterého se krásně dívá, na kterého se lidé těší a který fanoušky na hřišti baví. A to není faktor, který by se měl přehlížet, nakonec snad se ten sport stále dělá pro lidi, ne?

Nedá se říct, že by Baník Bohemku vyjma skóre přejel. Největší rozdíl byl ve třech faktorech – Laštůvka narozdíl od Bačkovského svému týmu pomohl, hráči minimalizovali počet chyb a mít Almásiho znamená mít mocnou zbraň. Uvidíme, zda tento těžký kalibr budeme moci nasazovat i v jarní části. Mluví a píše se o zájmu Slavie, ale k mým uším dolehly hlasy o zájmu jejího konkurenta v boji o titul.

Podzimní derniéra čeká Baník v sobotu proti Spartě v osmifinále MOL Cupu. Pavel Hapal se tak v krátkém úseku setká se všemi třemi českými pohárovými zástupci. Se Slováckem byla výhra téměř nutností, při utkáních v Plzni a na Slavii jsme však byli ochotni smířit se s porážkami po slušných výkonech. Domácí zápas se Spartou jej staví do nové role. Chceme úspěch. Vyřazení Sparty z poháru by bylo hezkou náplastí na všemožné bolístky nastřádané během podzimu. A hezkou tečkou za krásným výročí našeho milovaného klubu.

Takže úkol zní jasně – v sobotu všichni na pohár!

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.