Baníkovský týden

Baníkovský týden (250.)

Úterní prohrou se Slavií Baník definitivně stvrdil setrvání ve skupině o záchranu. Což je tristní výsledek. Vzhledem ke sbírání bodů týmy na barážových pozicích bude ještě fuška neudělat ze sezony totální katastrofu. Minimálně Zlín, Pardubice a Brno by Baník pod sebou nechat měl. Přestože ani s jedním z nich ve druhé polovině sezony nezvítězil.

Baníku chybí „mrd v oku“

Bod proti sešívaným nebyl daleko a velmi by se hodil. Slavia byla špatná a k výhře ji dovedl individuálním výkonem střídající hráč. Chválit Baník za výkon ale nemohu. Snaha byla, ale chyběla síla. Nebo něco, co by se dalo nazvat, kdyby Baník byla dívka, jako „mrd v oku.“ Zkrátka na bod by to vyjít mohlo, výhra by byla náhodou.

Svůj názor vtipně, ale jasně vzkázal už i kotel. A mají borci pravdu, jakkoliv se to panu majiteli četlo asi nehezky. Slyšel jsem v rádiu mluvit funkcionáře hokejového Třince a ten jako recept na úspěch říkal: „Všichni v klubu musí pracovat tak, že chceme vyhrát titul. Od prezidenta, přes hráče, po uklizečku. A ti, co to nepřijali, museli odejít.“ A má pravdu. Prostě pokud chcete být dobrý, nemůžete cokoliv dělat jen tak, aby se to udělalo. Musíte to dělat nejlépe, jak umíte a stále se zlepšovat.

Těží Baník dost ze své fanouškovské základny?

Mezi fanoušky se diskutovala i návštěvnost a s tím související servis pro fanoušky a tím také možnost klubu dostat do kasy nějakou tu kačku. Sezona vlastně tak trochu začínala utkáním se Celticem. A to byl, věřím, že se shodneme, povedený zážitek. A také asi jeden z mála zápasů, možná dokonce jediný, po jehož odehrání měl klub v pokladně více, než na utkání vydal. Kéž by někdo odpovědný v klubu chtěl z každého utkání udělat „malý Celtic“ a vymyslel jak na to. Není třeba vymýšlet světoborné novinky, vesměs hlavním způsobem, jak vytáhnout nějakou tu stovku z kapsy fanouška, jsou dvě lákadla –⁠ občerstvení a zábava. A pokud by se i z těch šesti, sedmi tisíc ta stovka navíc vytáhla, může to udělat klubu v ročním rozpočtu devět, deset milionů k dobru. Nehledě na to, že pro fanouška se celkově zlepší zážitek.

Nanebevstoupení Muhameda Tijaniho

Hattrick nigerijského útočníka v Olomouci zajistil Baníku komfortnější pozici do bojů o záchranu. Hvězda mnohými (včetně mě) kritizovaného a podceňovaného hráče tak vystoupala na modré nebe a spolu s góly proti Plzni možná zajistila klubu nečekaných šest bodů a s nimi zřejmě i ligovou příslušnost v dalším ročníku. Kdo by čekal, že pro Baník budou v závěru sezony spásou albánský stoper Bitri a odepisovaní Letáček s Tijanim? Pokud je výkladní skříní přestupů období před Mikloškem Miškovič a obdobím Mikloška Bitri, nehledím k příštímu ročníku s takovou skepsí. Udržení talentovaných odchovanců a doplnění o hráče, kteří jsou přínosem nejen na papíře, to je cesta, po které má klub nejen v deklaracích na tiskovkách jít. A na takové cestě jej rády doprovodí zástupy fanoušků.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.