Baníkovský týden

Baníkovský týden (253.)

Fanoušky rozpálilo nejen slunné počasí, ale také výrok trenéra Hapala. Výhrou nad Teplicemi Baník definitivně zachránil ligu pro příští rok a naplno tak mohou propuknout spekulace o přestupech. Třeba o tom, kam by mohl jít Tijani a kdo by ho měl v Baníku nahradit.

Do mediálního prostoru začínají prosakovat spekulace ohledně možných zájemců o Muhameda Tijaniho. Deník Sport v článku o tom, jak Slavia hledá kromě již koupeného Chytila ještě dalšího útočníka, popisuje, kterak klub skautoval i Tijaniho. Podle mých informací však přesun hráče do Edenu, byť se Sorem udělal Baník se Slávií dobrý obchod, není na pořadu dne. Naopak dost pravděpodobný se zdá hráčův přesun z Baníku přímo do zahraničí. Obě adresy se nacházejí na východ od Ostravy.

Nemluví se však jen o odchodech, na potvrzení čeká příchod prvního skutečně nového hráče. Vyhlédnutým je dle informací Deníku Sport pětadvacetiletý hráč původem z Nigérie Abdullahi Tanko. Ten je aktuálně dle datového modelu společnosti Wyscout nejlepším útočníkem druhé ligy. Zdobí ho střílení branek, dostává se často do zakončení, umí vymyslet klíčovou přihrávku či obejít protihráče. Typologicky by tak velmi vhodně doplnil dvojici Almási-Klíma a pokud by byl využíván na kraji zálohy, pak by mohl díky častému a úspěšnému driblinku částečně zacelit předpokládanou díru po Plavšičovi.

Jenže… podobně jako v Bitriho případě, bere Baník hráče středního fotbalového věku bez nějaké velké perspektivy na další prodej. Druhou věcí je, že někdy hráč v datech ustřelí, vypadá jako terno, ale na mimořádně povedené období nedokáže navázat. Po shlédnutí videoreportu mám trochu obavu, aby to nebyl i Tankův případ. Podobné případy náhlého výkonnostního výkyvu směrem nahoru jsme v nedávné době mohli vidět třeba u Sora, u Simy a možná teď i u Tijaniho. Snad se mýlím a tento podle trenéra Holeňáka skromný a pracovitý kluk se stane novým oblíbeným rychlonožkou v dresu Baníku.

Do varu dostal fanoušky svým vyjádřením v předzápasovém videu trenér Hapal ohledně zkoušení mladých hráčů v lize, nicméně poté rovnou do základní sestavy poslal stopera Měkotu. Podobně jako dříve Říhu nebo Šína. Měkota sice byl viníkem penalty, ze které Teplice skórovaly, ale podobně jako vlastní gól zmíněného Říhy jsou to prostě chyby, které k vývoji hráčů patří. 

Překvapivé bylo i nasazení dvojice útočníků Tijani-Almási, podle odborníků dvojice, která spolu hrát nemůže. Může, všechno je možné. Vtipný je i příběh Jiřího Fleišmana, který původně patřil během nepovedeného vstupu do jarní části odstaveným hráčům, aby se opět do základní sestavy vrátil a tentokrát i s kapitánskou páskou, kterou navlékl popáté za sebou. A k výhře přispěl asistencí a málem i brankou. Proti však bylo břevno.

Baník díky čtyřem vstřeleným brankám, z nichž dvou dosáhl dle pravidel, zvítězil a zajistil si definitivně první ligu pro příští ročník. Oslavy ve městě mohly propuknout naplno. Tedy pokud by to někdo za hodné oslavy považoval.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.