Baníkovský týden

Baníkovský týden (264.)

Pro příznivce Baníku nadešla fotbalová neděle. Po dopoledním vstupu béčka do MSFL čekalo třetí vystoupení v sezoně prvoligové áčko. Po prohře a remíze cestoval tým do Plzně, která se „pyšnila“ stejnou bilancí.

V mladičké sestavě béčka, které si poradilo s rezervou Karviné, se ukázal i levý obránce z Brazílie Samuel Ferreira Da Silva. Hráč, jehož přestup se Baníku nepodařilo realizovat před rokem, kdy dal hráč přednost angažmá v polské Legnici. Po ročním hostování v tomto celku nedošlo k trvalému přestupu tohoto levonohého ofenzivního technického obránce, a tak do hry opět vstoupil Baník a v půlce července hráče podepsal. K Šehičovi (23), Kpozovi (26), Madleňákovi (24) a Fleišmanovi (38) tak přibyla osmnáctiletá konkurence, která by se měla právě v béčku adaptovat na tuzemské prostředí a na dospělý fotbal. Uvidíme časem, zda byl opakovaný zájem na místě, reference na tohoto hráče přicházejí skutečně zajímavé.

Béčko dokráčelo v utkání s Karvinou B k vítězství, report tradičně přinesl Kulajar a za výkon chválil hlavně Drozda.

Před utkáním jsem si říkal, že se v prvé řadě pokusím hledat pozitiva. Shitstorm se totiž na trenéra, sestavu nebo i přímo na konkrétní hráče tradičně snesl před zápasem i po něm. Ta pozitiva jsem však tentokrát nemusel ani hledat lupou:

  • V obou poločasech vydržel být Tanko 30 minut mimořádně aktivní.
  • Letáčkovy minimálně dva skvělé zákroky a málem chycená penalta. Psychologická hra Blažka se střelcem Chorým nevyšla, ale byla od slovenského obránce znakem týmovosti.
  • Ze strany sudího Starého pouštění hry, která v některých pasážích tvrdostí připomínala možná spíš Skotsko než Anglii. Mnohem lepší, než co předvedl minule sudí Klíma.
  • Kubala sice opět nedal gól, ale kvalitou i intenzitou by na Slavii či Spartu stačil. Kdo z ligy to mimo tyto týmy může říct?
  • Matěj Šín, který si za stavu 0:2 na konci poločasu vezme na triko penaltu. V devatenácti letech. Borec.
  • Kpozo, byť se podepsal pod třetí gól Plzně, ustál spoustu soubojů bez faulu. 
  • Do 77. minuty hrál Baník o bod. Nejen výsledkem, ale i hrou. Ani za stavu 3:1 to neodevzdal, zůstal aktivní. Kterýkoliv jiný tým bychom za takový výkon pochválili. Pochvalu zaslouží i naši hráči. Nepodělali se. Trochu z opatrnosti dodám, že jen nevím, zda současná Plzeň je správným referenčním bodem. Čas ukáže.

Jak jsem psal, nechci se pouštět do kritiky, na tu máme celý týden. Přesto si neodpustím pár věcí zmínit. Občas naši klouzali jak na ledě. Špatné obutí? Strašně moc akcí zazdíme nepřesností. Tři kola bez gólu ze hry vepředu, vzadu průměr dva obdržené góly na zápas. Už zase není kam uhýbat, musíme začít vyhrávat. A vsadit na maximálně dvacítku hráčů do pole. Kabina široká jako boky banánové Haliny v kombinaci s narůstající nervozitou je časovanou bombou.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.