Baníkovský týden

Baníkovský týden (282.)

Baník si vyzkoušel nový hradecký stadion a po výsledkovém obratu dirigovaným obrozeným střelcem Tankem se fanoušci mohli zasnít o podobném, jen dvakrát až třikrát větším stadionu v Ostravě.

Nestřídej Tanka před večerem

V den narozenin šéfa sportovního úseku Luďka Mikloška zamířil Baník poprvé do nové arény fotbalistů Hradce a co jsem se některých z vás ptal, stadion na vás udělal opravdu dobrý dojem. To je dobře. Pokud by totiž stavěl nový stadion Baník, řekl bych, že projektanti toho hradeckého své slovo v nějaké roli mít budou.

Baníček měl za sebou nevydařenou sérii. Z posledních pěti zápasů jen jedno vítězství a hned čtyři porážky. Ke změně v sestavě ale trenér Hapal nesáhl. Zřejmě prostě během podzimu našel svou ideální jedenáctku a té se rozhodl držet.

Do zápasu Baník vlétl výborně, držel míč a vytvářel si šance. Hradec si zaplatil prodlouženou jízdu na kolotoči, která vyvrcholila Ewertonovou brankou hlavou. Produktivní Brazilec tak svým čelem dost možná dal razítko svému dalšímu přestupu, protože těžko si představit nezájem z Evropy o takového hráče. Jenže Hradec přitvrdil a to některým hráčům Baníku viditelně nevonělo. Po chvíli nechali vlevo spoluhráči Pojezného a Kpoza, své dva kamarády, sami na tři hradecké a po centru zprava bylo vyrovnáno. Chvíli před koncem poločasu šel hodně nešikovně ve vlastním pokutovém území do souboje s rozběhnutým hráčem Kpozo a mohl být rád za potrestání pouze penaltou a ne druhou žlutou. Pilař zkušeně proměnil a místo aby si Baník po drtivém úvodu odnesl do kabin dvougólový náskok, naopak gól na soupeře ztrácel.

Ve druhém poločase se domácí asi rozhodli vítězství uhájit precizní obranou a Baník se skutečně nedostával do takového počtu zakončení jako v první půli. Trenér Hapal na změny tradičně čekal a postupně stahoval hráče, kteří jindy zápasy rozhodují. Postupně Buchtu, Boulu a Kubalu (teď vidím jak zvedáte obočí). Po šesti minutách na hřišti se ke Klímovi trochu šťastně dostal před vápnem míč, který hezky prostrčil patičkou do sprintu Tankovi a ten dal po sedmi zápasech gól. Pak trenér stáhl ze hřiště Ewertona a nahradil ho Šehičem (to jsem obočí zvedal já) a Tanko dokonal obrat. Fotbal v podání Baníku opravdu někdy logiku nemá, takže nakonec ta první návštěva na Malšáku dopadla dobře. Snad budeme za pár let také hostit soupeře v nové aréně. Nakonec, bylo by to to, co si přejete.

Největší přání? Nový stadion!

První část ankety jsme věnovali hráčům a trenérovi, kterého byste si přáli na lavičce od jarní části Fortuna:Ligy. Druhou část vyhodnocení věnujeme vašim přáním a stadionu. Právě nový stadion je totiž tím, co byste si ve spojení s Baníkem přáli nejvíce. Na otázku, co je vaším největším přáním ve spojení s Baníkem odpovědělo 48,4 % dotazovaných, že nový stadion, 31,4 % by pak Baník nejraději vidělo v pohárech, 14,4 % se toho nebojí a má rovnou titulové choutky a 5,9 % respondentů se naopak spokojí „jen“s odchovanci na hřišti.

Citlivou otázkou u případného nového stadionu je jeho umístění. Jeden jediný hlasující preferoval umístění nové arény do moravské části Ostravy. Umístění na Slezské preferuje přesná třetina hlasujících, celých 66,3 % z více než 300 hlasujících pak uvedlo, že je to jedno, hlavně ať Baník nový stadion má. Emoce ohledně této otázky to tedy docela tlumí, protože jasné většině o lokaci až tolik nejde.

V šesté otázce jste měli možnost hlasovat i o tom, jakou kapacitu stadionu byste preferovali. Z výsledků je patrné, že žádní troškaři nejste a co se týká návštěvnosti, jste optimisté. Jen nemnoho z vás by se spokojilo s kapacitou pod 15 tisíc diváků. A jak konkrétně jste své hlasy přidělili?

V neděli, tedy přesně týden před Štědrým dnem, budete mít šanci strávit naposledy v roce 2023 čas s áčkem Baníku. Kdyby se snad povedlo vyhrát, tak Ježíšku slibuji, že mi to stačí a už nemusím dostat vůbec nic. No ale trochu se bojím, aby to zas nebyly ponožky a trenýrky o týden později.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.