Baníkovský týden

Baníkovský týden (284.)

Někdy před rokem začal @Endrjuu17 jet linku #Baník2024 a psát o přestavbě mužstva a vytvoření nového Baníku. Baníku, který změnami v kádru položí základy budoucím úspěchům a hlavně vysněným pohárům. Léto a značný pohyb v kádru jeho myšlenku do značné míry naplnilo. A tak si dovolím svým laickým fanouškovským pohledem některé zápasy, posily a okamžiky zhodnotit. A samozřejmě pokročíme i se zveřejňování výsledků ankety. A na závěr malé filosofické okénko.

Nejlepší zápas

Baník se mi nejvíce zamlouval v duelu se Spartou. Vím, prohrálo se, ale v zápase byly dlouhé pasáže, kdy naši borci nejlepší tým podzimní části vyloženě mleli. Spousta lidí přitom čekala, že Baník zaleze, nechá Spartu hrát a bude sázet na brejky. Baník vysoko napadal, dvaadvacetkrát se dostal do zakončení a atmosféra byla na zcela zaplněném stadionu skvělá. Opravdu jedinou kaňkou byl ten výsledek.

Nejhorší zápas

Nepovedlo se utkání na Slavii. Ustrašený výkon bez střely na brankáře domácích. Dá se ale najít i horší zápas. Vlastně by šla uvést celá domácí nepovedená série. Remíza s Pardubicemi, to si člověk, říkal, že se prostě stane. Jenže v dalším domácím zápase přišla prohra s Jabloncem a Baník v tomto utkání nedokázal za celý zápas najít recept na soupeře, kterému stačila organizovaná obrana a trpělivost. Skutečné dno a nejhorší zápas ale nastalo ještě o pár dnů později, konkrétně v domácím pohárovém výbuchu se Zlínem. Člověk si říká, že už ho jen tak něco nerozhází, ale po tomhle zápase jsem si dlouho říkal „Co to jako k..va bylo?“ 

Nejlepší posila

Vlivem na hru a na výsledky by člověk řekl Ewerton. Ten kluk má individuální dovednosti, kterými ligu převyšuje. Jenže dá se v této kolonce hodnotit, když zatím náš není? Pokud bych měl tedy brát pouze z hráčů, kteří mají v kolonce klubu skutečně uvedeno nastálo Baník, pak ukážu na Tomáše Riga. Když ho člověk vidí hrát, ten jeho přehled a pak se podívá na jeho věk (21), tak si říká, kde má ten chlapec strop? 

Nejméně povedená posila

Opět musím brát v potaz i hostování a pak nezbývá, než napsat Fadaira, u kterého mnozí, zatím oprávněně, kroutili hlavou nad jeho příchodem. Z hráčů, které Baník udělal na přestup pak nerad, protože ho mám rád a jsem přesvědčený o tom, že na ligu má, uvedu Filipa Blažka. A to hlavně kvůli metriky, podle které člověk jednoduše pozná povedenou posilu. Tedy podle toho, jestli hraje. Nákup hráče, který se do sestavy natrvalo neprosadí, je vlastně vždy nepovedený.

Nezapomenutelný moment

Nabízelo by se jich hned několik. Zázračný konec zápasu s Hradcem. Otočka v Karviné. Vítězný gól Michala Frydrycha v Zápech. 🙂 Tankův prsní útok na Douděru. To vše byly okamžiky, které si člověk ihned vybaví. Ale ještě výš dávám ty pouhé desítky vteřin, které Baníku stačily na otočku zápasu se Slavií. To byly vteřiny čiré radosti, fanouškovského štěstí.

A právě u tohoto tématu budu rád, když připojíte na Twitteru svůj moment, který vám z podzimní části sezony utkvěl v paměti.

Kde hledáte novinky o klubu?

V deváté otázce jsme se vás v dotazníku ptali, kde sledujete informace o svém milovaném klubu. Nejvíce z dotazovaných uvedlo „jiné webové stránky,“ následovala odpověď „jiné profily na X/Twitteru,“ třetí skončil klubový Twitter a čtvrtý klubový web. Jsem si jistý, že statistika čtenosti oficiálních profilů klubu vychází jinak (myslím, že Facebook povede), výsledek v dotazníku je samozřejmě v tomto ohledu zkreslený tím, jak se k vám dostal. Tomu, že oficiální profily nebo web klubu nejsou na prvních místech ale rozumím. Přiznávám totiž, že sám pro dávku novinek mířím nejčastěji na Twitter nebo do diskuze na Banicek.com.

A co tentokrát napsat závěrem kromě obligátního, krásného, bodrého, všeříkajícího BP!? Hezké Vánoce! A kromě dárků ostatním nadělte také něco sobě. Zkuste si třeba, tak jako jsem si dovolil svým pohledem zhodnotit podzim, najít něco, za co můžete pochválit sami sebe. A najít nejsilnější okamžik, pokud možno štěstí, který jste v tomto roce prožili. Protože možná jediný smysl, proč tu jsme, jsou ty malé okamžiky štěstí. Které přijdou, které se neopakují a jediné, co zmůžeme, je si je v paměti připomenout. A je krásné, že je často máme spojené právě s Baníkem.

BP!

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.