Baníkovský týden

Jak si povede Baník v nové sezoně?

Jak si povede Baník v nové sezoně?

Nejsem dobrý prognostik. Vloni jsem tipoval Baník na střed tabulky a nakonec to byl do poslední chvíle boj o záchranu. Jak vidím ligové šance v začínající sezoně? A jak Baník tipuje bývalý kouč Kučera a Deník Sport?

Narovinu – boj o titul nečekám. Bylo by to krásné, ale Slavie, Plzeň, Sparta a v závěsu za nimi Jablonec mají lepší mužstva, širší kádry a jsou silnější ve fotbalovém zákulisí. A silnější pes… Však víte co.

Zároveň si nemyslím, že by měl být Baníkem adeptem na boj o sestup nebo baráž. Máme slabiny ve středu zálohy a v útoku, ale špatné mužstvo nemáme. Milan Baroš, Honza Laštůvka nedovolí spoluhráčům nic vypustit, zarputilost je vlastní i dalším hráčům, jako jsou Martin Šindelář, Denis Granečný, Patrizio Stronati nebo Martin Fillo. Přestože silný funkcionářský kádr pořád spíše tvoříme, jsme díky panu Brabcovi stabilním klubem, kde se hráči mohou soustředit jen a pouze na svůj výkon. Co by za to v některých klubech dali. Věřím, že je v našich schopnostech dosahovat lepších výsledků než Dukla, Slovácko, Opava, Příbram nebo Karviná. Zlín, Teplice nebo Mladá Boleslav nesjou lepší týmy, takže by také při troše fotbalového štěstí mohly skončit pod námi. Věřím v osmé až dvanácté místo a konečně klidnou sezonu. Ikdyž takové play-off o Evropskou ligu by mohlo být pořádně adrenalinovým zážitkem.

Co se týká herního stylu, obávám se, že žádnou velkou parádu nepředvedeme. Ostatně jako na jaře. Spoléhat budeme na perfektní organizaci defenzivy rychlé kontry po stranách a gólové šance vytvořené ze standardních situací. Pokud se je tedy naučíme kopat a nebudeme zkoušet ,,signály”, ze kterých ohrozíme spíše sami sebe, než soupeře. Nebude to žádná fotbalová moderna, ale nudit se při zápasech také nebudeme. To snad na zápasech Baníku ani nejde :-). Když se nedá koukat na fotbal, dá se koukat, jako v Boleslavi na… jiné hezké věci. Kdo byl, ví :-).

V dnešním vydání Deníku Sport vidí nadcházející sezonu náš bývalý trenér Radim Kučera takto: ,,Baník? V zimě posiloval asi nejvíce ze všech a teď by se to mělo projevit. Už ukázal kvalitu tím, že se zachránil. Kádr se povedlo udržet a určitě je schopný hrát v horní polovině tabulky. Majitele pana Brabce můžou ostatní kluby závidět. Když bude k mání nějaký hráč za dobrých podmínek, určitě ho koupí. V tomto má klub obrovskou sílu. Všechno si tam samozřejmě musí sednout, nejde to hned. Do budoucna na tom bude Baník líp a líp.”

Redakce Sportu pak tipuje Baník na osmé místo. Obrana prý patří k tomu nejlepšímu v lize, slabinou je ztráta Hlinky, kteoru se zatím nepovedlo nahradit (což už v těchto hodinám možná není tak úplně pravda) a vysoko hodnotí i schopnosti trenéra Páníka.

Závěr? Jsem hlavně rád, že už liga začne. Nuda nás určitě nečeká. Na hřišti, ani v hledišti.

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.