Baníkovský týden

Přepis besedy s vedením klubu – 1

Přepis besedy s vedením klubu – 1

Přepis debaty fanoušků s vedením klubu, kterou tradičně pořádalo sdružení Baník Baníku připravil @SlezskyKluk . Děkujeme!

Po příchodu Václava Brabce a Michala Běláka začala již tradiční předsezónní debata, byli jsme klasicky ušetřeni zbytečných řečí a proslovů a šlo se na věc. První dotaz byl položen z úst již tradičního účastníka (jenž se pravidelně ptá, proč nepřivedeme útočníka typu Firminho), zda-li dorazí ještě nějaká posila. Z publika padala jména a VB i MB postupně odpovídali.

Frydrych – zde záleží vše na Slavii, kluby jsou dohodnuty na částce, jsme domluveni i s hráčem, ale vše záleží na dvou černých stoperech. Oba dva mají výstupní klauzule a tak Slavie bude celé přestupové okno v nejistotě a my tak nemůžeme říct jak to bude.

Svozil – není na pořadu dne, Opava žije v jiném vesmíru.

Potočný – stejně jako výše zmíněný, problémový hráč, navíc byl na jeho pozici přiveden Reiter

Smola – chtěl ho celý trenérský štáb, chtělo ho vedení a všichni jsou spokojeni, že došel zadarmo

Helešic – hostování v Budějovicích bez opce pro něj má být terno, bude hrát ligu, má smlouvu do 30.6.2020, ale zítra při doladění hostování má být smlouva prodloužena, počítá se s ním místo Flešky

Pánik – vedení si zhodnotilo všechna pro a proti, vážně se přemýšlelo o změně, ale nakonec se vedení rozhodlo ponechat trenérovi a jeho štábu důvěru, avšak stát se může cokoliv

J.Šašinka – do Karviné jde na hostování bez opce, pro Baník super kšeft, Karviná za něj zaplatí a doufáme, že se tam rozstřílí. Nám branku vstřelit moci nebude.

Karviná – VB: chápu všeobecnou nevraživost na tento klub, taky jsem to tak měl, když jsme hráli o záchranu a nutně potřebovali body. Teď jsme v situaci, kdy je Karviná v lize a možná ještě nějakou dobu dobu bude a pro nás bude lepší s ní spolupracovat, dávat do ní hráče, kteří se v Baníku neprosadí a pro ně samotné bude lepší hrát doma, než v ČB nebo Teplicích.

Rohy – VB: sám jsem se trenéra ptal, proč je kopou 2 hráči. Bylo mi řečeno, že sebou stáhnou dva hráče a je víc prostoru, nejsem však odborník a nevyznám se v tom.

Fanzona – přišla zhruba na 150-200 tis. za zápas a náš výdělek je tak z ní nulový. Měli jsme dohodu se starým vedením Vítkovice Aréna, že zisky ze stadionu budeme moct ovlivnit my sami. Aktuálně nemáme motivaci cokoliv  dělat, protože vedení VA se změnilo a prozatímní ředitel se do toho nechce vůbec pouštět.

Stadion – jsme na mrtvém bodě, stále chybí průzkumný vrt v hodnotě 5 mil. na Zárubku, který se aktuálně jeví jako jediná vhodná lokalita. S majitelem pozemku, Asentalem, budu jednat v brzké době v jiné záležitosti a budu to řešit. V zásadě potřebujeme pozemek v Ostravě o rozloze cca 70-100000 m2

Začátky zápasů – tady jsme absolutní loutky majitele TV práv, nemůžeme nic. O2 TV první dvě volby, třetí volba ČT.

Ambice B týmu – je odvážné myslet na postup, určitě se ale chceme pohybovat v horní polovině tabulky, přivedli jsme pár prověřených hráčů, kteří by měli vytvořit osu a vyvíjet mladé kluky kolem sebe

Ambice A týmu – poháry, minimálně stejně jako letos

Stronati – nabídka 32 milionu byla velice zajímavá, odmítl jsem ji, možná jsem nemusel, protože to byla částka, kterou jsme byli ochotni akceptovat, rozhodlo sportovní hledisko

Azevedo – nikdo ho nechce, smlouvu má do 31.12.2020, škoda že ho Paříž nechtěla dále.

Bazaly – od 1.9.2019 by měly fungovat dvě hřiště, další během podzimu, měli bychom tam stěhovat veškeré klubové zázemí, kanceláře a mít tam sídlo.

Vista – od 1.9.2019 by měly být v provozu také dvě hřiště a odpovídající zázemí. Měly by zde trénovat týmy od U16 po B tým.

Radvanice – krásně zrekonstruovaný areál s hřištěm je nyní v insolvenci a já se jej budu snažit odkoupit od insolvenční správkyně.

Rozpočet – měl by být kolem 150-160 milionu, z toho 30-40% jde z mých firem.

Poháry – brali bychom to jako satisfakci a letos je chceme vybojovat

Nadstavba – shodli jsme se, že to je tragédie, do konce prosince se rozhodne, zda-li bude i v příští sezoně. Bude hlasování mezi všemi 32 prof. kluby.

Diop – má smlouvu na další rok

Zapracování mládeže – nejde zapracovat každého, chceme úspěch a výsledky, teď na to není prostor, proto je lepší hostování, ideálně v lize. V mládeži je stále mezera, v nové sezoně máme konkurence schopný tým od U17 dolů, takže ještě musíme počkat.

Wojatschke – talent od boha, chladnokrevný útočník, ale dětská postava, nechceme ho nechat zabít

Reiter – chtěl tady celé jaro, v Bohemce nebyl spokojen. Stál nás 7 mil.

Streamy – my je chceme, trenéři ne. Měli jsem vše zajištěno, avšak člověk na poslední chvíli vypadl a nám se nechtělo pouštět mezi sebe někoho nového. Technicky to není nic náročného.

Soustředění – pro nás by byla ideální Kroměříž, máme tady nejlepší zázemí a je to moje, ale nepřivezeme tady soupeře. Pro mě by bylo jednodušší zde dovézt kohokoliv, než být v Rakousku.

Malta – v Tipsport Cupu jsme si vybojovali účast na Maltě, je to plně hrazené Tipsportem a je to na 5 dní, v lednu tam pojedeme na soustředění a prodloužíme si to o 5 dní.

Tijany Mohamed – jeho zastupující agentura si za něj žádá nereálné peníze, ale je šance, že se dohodneme

Bílo-modrá kombinace dresů – hráči hlasují, zda o to mají zájem, starší jsou pro tuto variantu, mladší chtějí jednobarevnou. Z publika se ozývá, že mladí mají držet hubu a tradice je modrobílá.

Ridera – VB: seděl jsem s p. Daňkem a lákal ho do Baníku, uvažuje o tom, protože chce utlumit výrazně aktivity na hokeji.

Sponzoring – Rak pracuje usilovně a hodně, ale zatím téměř nikoho nesehnal.

Swed – VB: Trenérský tým si vyhodnotil, že jej dále při áčku nechce. Když budou nějaké problémy, bude se je řešit se mnou

Šoupalka – mládež již nebude šikanována a vydírána nutností přestupu na tuto školu pro hraní za FCB

Jankulovski – má autoritu, učí se, jsme s ním spokojení, s ničím se nesere a co si myslí, to řekne

Rozhodčí – Čechy jebou Moravu a Slezsko a to doslova, podívejte se na listiny rozhodčích, kolik jich je od nás? Víc k tomu nemám co říct, jen že letos na nás nebyli úplně zlí.

Místopředseda FAČR – vážně uvažuji, že se o tuto pozici budu ucházet

Permice – jsme spokojeni s aktuálním počtem 5 tis. prodaných vstupenek, k tomuto datu jde o více kusů, než loni

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.