Baníkovský týden

Přijdou ještě posily?

Přijdou ještě posily?

Po odchodu Dyjana Carlose de Azeveda leží před sportovním úsekem Baníku jasná otázka. Vystačíme si se současným kádrem, nebo ještě zkusíme přivést posilu či posily?

Existují na to dva pohledy. A prozrazují možná více než předsezonní tisková konference o cílech klubu v letošním ročníku.

Variantou je ponechat stávající kádr, což by dříve nebo později při zraněních a karetních trestech posunulo Kaloče, Bolfa nebo Šašinky do základní sestavy nebo pozici první volby ze střídačky. Nakonec jinak, než že pustíme tyto hráče do ligového utkání jejich skutečnou výkonnost nezjistíme. Ano, může nás to nakonec stát body, podobně jako na Slovácku, ale skupinu 7.-10. bychom i tak měli uhrát.

Druhou možností je, že vedení klubu ve skrytu duše přeci jen myslí trošičku výš. A možná nejen vedení. Pro opravdové srdcaře Honzu Laštůvku a Milana Baroše se může jednat o poslední sezonu a podle jejich enormního zápalu na hřišti je vidět, že jim fakt není jedna jakákoliv ztráta a že chtějí z každého zápasu maximum. A tak možná i kvůli nim Baník k posílení kádru přeci jen přistoupí.

Ostatně po zápase na Slovácku se měl nechat trenér Páník slyšet, že záložníka po odchodu Azeveda potřebujeme. A dovolím si zaspekulovat, kdo by takovým záložníkem mohl být.

V lize jsou dva hráči, kteří se netají přáním změnit klub. Jedním je Nestor Albiach (Sparta), druhým Tomáš Přikryl (Mladá Boleslav). Ten první ale podle všeho v hledáčku Baníku není. Sportovní úsek dává přednost hráčům, kteří se se zbytkem kabiny domluví. A také Nestorův zdravotní stav budí otazníky.

To Tomás Přikryl by v hledáčku Baníku nebyl poprvé a je využitelný na nejbolavějších postech sestavy – na pravé záloze i v útoku. V šestadvaceti letech se jedná o hráče zkušeného, zároveň stále s perspektivou, že to není lepení díry na jednu, dvě sezony. Nakoukl do reprezentace, vyzkoušel si Evropské poháry a jako Olomoucký rodák by se přestupem do Baníku přiblížil ke své rodině. Já bych pak byl také rád, že už by nenastupoval v sestavě proti Baníku, protože vždy patřil k nejnebezpečnějším hráčům našich soupeřů :-). Překážkou mohou být požadavky Mladé Boleslavi (hráč má smlouvu do 30.6.2019, zastupován je agenturou Sport Invest), nebo touha hráče vyzkoušet si zahraniční angažmá. Že má Přikryl zaječí úmysly přiznal pro efotbal.cz během letní pauzy trenér Weber: ,,Na kempu v Rakousku tak chybí třeba opora záložních řad Tomáš Přikryl, o jehož přestupu se spekuluje, ale jméno jeho nového angažmá nám zatím odhaleno nebylo. „Jednáme o odchodech Valenty, Přikryla, Golgola Mebrahtu a také Šušnjara,“ přiznal sedmačtyřicetiletý trenér.

Baník pokukuje i po jiných variantách. Po takových, které by znamenaly nejen sportovní, ale do budoucna i možný ekonomický přínos. A tak by třeba po sobotě mohla Příbram v Ostravě nechat nejen body, ale i některou ze svých mladých hvězd. Že je to nesmysl? Ne takový, jak se na první pohled zdá. Nabídky Baníku mohou být v některých parametrech pro hráče i jeho klub zajímavější, než nabídky z Prahy či Plzně.

Prostoru na jednání s hráči i kluby je dost. Přestupní okno končí až 22. září.

Další články z:Baníkovský týden

Komentáře nejsou povoleny.