Zpoza plotu

Moudro dne

Pozdro!

Je fajn, že tu máme takový blog, který vymyslel Homor, jehož kvalita se zvyšovala a dospěla do takových rozměrů, že i s přispěním ostatních tu máme třeba i fajn podcasty. Tudíž, cením a jen tak dál hoši!

A co, že já tu chci? No, musíš nějak zabít čas… Ba ne.

Ono to, co chci napsat za elaborát vlastně půjde v ruku v ruce s tím, co chci nastínit na začátku toho všeho. Jak víte, Baník na výjezdech podporují desítky fanoušků. Teď dost vážně přemýšlím, zda napsat přízvisko „věrní“… Víme totiž, jak to v minulosti bylo a kolik nešvarů to vybudilo, když se to kastovalo na „věrné“ a „vandráky“.

Chápu, že pro někoho není sexy stát za plotem na výjezdu třeba v Budějovicích, kam jedeš 300 kilometrů a nic neuvidíš. Víte, osobně jsem však třeba pochopil, že tyhle seance za plotem docela i stmelují partu, bandu, potkáš a poznáš i další možné, nové kamarády a nehledě na fotbal, máš pak zážitky.  Takové Teplice na podzim, to bylo až fenomenální. Pokud budeš oponovat, že nestojíš o buzeraci PČR, musím pak povědět, že zrovna policejní složky snad až na pár výjimek naprosto v klidu. Je to až k neuvěření, když vezmu v potaz klasické výjezdy, ale nechávají tě být krom těch prohlášení, co prostě povědět musí, aby i oni měli klid.

Přijde mi, že i hráči Baníku si nějak více váží těch, co jezdí podporovat za plot po celé republice podporovat a uvědomují si, že nehrají za lecjaký klub.

A teď se asi dostávám k jádru věci. Jsem si vědom toho, že si tímto prohlášením asi moc kamarádů neudělám, ba naopak, ale fascinuje mě ta aktivita drtivé většiny „Baníkovců“, když už ne za plotem, tak na sociálních sítích. Začnu asi tímto: Když se jelo z Budějic, bavil jsem se s lidmi, kteří dělají scénu na Baníku a byla diskuze o tom, jak bude zase lid nadávat na trenéra Kozla. A ty dvě postavičky řekly jednu věc, která mi dost utkvěla v paměti. Bylo to ve znění: „A co jako máme dělat my? Každý by se měl starat sám o sebe a fandit Baníku, personální otázky, nechť se nechají na vedení klubu.“

Trefa, amen podepisuji!!!

Proč? Upřímně, už se mi naprosto znechutilo to, jak drtivá většina lidí v tom nepovedeném lednu skoro až lynčovala Kozla a trenérský štáb s hráči. Proč jako? Pokud jsi člověk s trenérskou licencí, místo nadávání na internetu běž na Bazaly a pověz majiteli, že bys to zvládl lépe. Kde kdo si myslí, že to má trenér Kozel na háku a jen pobírá plat. A to jste právě na velkém omylu. Naopak, LK se zaobírá věcmi okolo týmu celý den, leckdy až do noci a někdy i v tom nočním čase otravuje asistenty, co by udělal tak či onak. Přijde mi, že on tím Baníkem možná žije více, než ty individua, co umí jen nadávat na internetu právě na adresu realizačního týmu.

A není to jen Kozlem. Svou dávku nenávisti dostal i Pokorný a další. Umíš to zahrát lépe? Tak běž a ukaž se. Potočného ty kecy a nenávist tak zdecimovaly, že šel raději do Zlína. Ano, i vy, kteří jste na něm nenechali nit suchou máte zásluhu na tom, že odešel. Přitom to není konfliktní kluk, ba naopak. Bohužel to nedal v hlavě. Něco podobného měl v současnosti opěvovaný Fillo. On si taky v prvním roce angažmá v Baníku „užil“ přívětivost „fanoušků.“

Samostatnou kapitolou jsou pak někteří novináři, kteří si snad lebedí v tom, že až účelově sráží kvality trenéra. Pak ale taky určitě víš, jak je na Bazalech za ty své některé až srandovně účelové články velmi „oblíben.“

Proč to vše píšu? Ano, taky jsem byl naštvaný, když jsem viděl zápas proti Slovácku. Na to má každý právo. Ale taky to má vše nějaké hranice. Místo řešení kdo a jak bude co trénovat nebo jak a kdo zahrál, zeptej se nejdřív sama sebe, kolik jsi toho Baníku dal, jak jsi ho podpořil či jak mu přinášíš slávu a čest? Zkus si nejdříve toto všechno říct, pokud vůbec jsi fanouškem Baníku.

Nezapomeň totiž, co jsem napsal výše o tom, když se jelo z jihu Čech…

„A co jako máme dělat my? Každý by se měl starat sám o sebe a fandit Baníku, personální otázky, nechť se nechají na vedení klubu.“

Nebuď vandrák!

Další články z:Zpoza plotu

Komentáře nejsou povoleny.