Zpoza plotu

Není fanoušek jako fanoušek

Ahoj vespolek!

Za námi je zas pár odehraných zápasů, na kterých jsem byl přítomen obligátně za plotem.

Ať už se jednalo třeba o velké derby Slezska, které Baník vyhrál, aniž by se jakkoliv zapotil. Zajímavější na tomto zápase nicméně byl super počet lidí za branami Městského stadionu. Věřím tomu, že si užili i zábavu, kterou obstarala ultraska Baníku.

Velmi silná měřítka taky snesla výjezdová utkání do pražského Ďolíčku, potažmo do Olomouce, kde nám oproti prvně jmenovaným pořadatelé odebrali zábrany, díky čemuž jsme se mohli dívat na fotbal. Na Bohemce se tedy mají ještě co učit, jak umožnit shlédnutí hry těm pravým fanouškům. Hlavně, že se všude chlubí se svou štafle tribunou… A přitom jim bylo zatěžko přemístit reklamu, která nám zakrývala výhled, o pár metrů stranou. Zajímavé na tom všem je, že když tam Baník hrál s Pardubicemi, potíž to nebyla.

Co se týče návštěvy hanácké metropole, určitě se již i k vám dostala videonahrávka, jak jeden z odchovanců Baníku, jenž taky neměl u některých „moudrých lidí“ moc na růžích ustláno, Filip Kaloč, vstřelil branku na 2:0 , díky níž následovala až naprosto fanatická oslava u plotu jak z řad pravých fanoušků Slezské, tak i ze strany hráčů a realizačního týmu Baníku. Když si v kontextu toho všeho vzpomenu na slova jednoho uživatele (nejen) Twitteru, který rozhlašuje o fanoušcích Baníku, že skáčou za plotem jak dementi a že co z toho mají… Máme z toho společně s týmem tyhle emoce, které ale nemůže pochopit někdo, kdo je věčně zalezlý doma, připojený na internetu a k tomu ještě používá… No, to je zas jiný příběh 😊

„Magoři zpoza plotu“ si následně užili večerní „domácí“ zápas se Zbrojovkou Brno, na kterém se nešetřilo s pyrotechnikou. A jako bonus byl odpálen i ohňostroj. Tomu všemu předcházela velká oslava narozenin jedné velké kapacity baníkovské scény, kde se všichni sešli jako jedna velká rodina.

A i díky tomu všemu si uvědomíš, obzvlášť když to pak porovnáš s názory jistých lidí na Twitteru, jež si skoro ani nevidí do úst, že kastování u fanoušků Slezské opravdu je na pořadu dne. Nehledě na urážky nejhrubšího zrna (o to více je pak směšné, že ti dotyční, když je potkáš v reálném životě, tak stojí či sedí, dívají se buďto do stolu nebo nepřítomně před sebe a nic ti neřeknou – ano, jedná se o osobní zkušenosti, skrze které zdravím ty, kteří se v tom poznají 😊).

Jeden vážený uživatel Twitteru mi naspal, že i fanoušci Baníku na této sociální platformě mají svou váhu. Ne, nemají. A poslední dny tomu dávají za pravdu. Pro mě osobně mají váhu ti fanoušci, co jezdí podporovat klub a nevypisují se na internetu. A když už nejezdíš, tak aspoň mlč a nenavážej se. Děláš tím ze sebe jen čím dál větší koště.

Takže do budoucna. Za plotem stadionu je stále zábava, neboj se přijít podpořit Baník, je to reálný svět. A pokud tě to nebaví, tak se neopírej o fanoušky, kteří jezdí podporovat.

Další články z:Zpoza plotu

Komentáře nejsou povoleny.