Ostatní

Pět důvodů, proč jít na Nejlepší u nás!!!

16. listopadu přichází do kin filmový dokument Nejlepší u nás!!! Unikátní projekt z autorské dílny Bez frází odhaluje zákulisí fotbalového klubu v sezóně, kdy jeho fanoušci vinou celosvětové pandemie koronaviru zůstali stát jen před branami stadionu. Proč na dokument vyrazit do kina a proč právě do sálu Velkého Světa Techniky v Dolní oblasti Vítkovic?

I.

Jako fanoušek máte možnost vidět, co se odehrává na hřišti. V dokumentu máte unikátní šanci nahlédnout do života klubu ,,za oponou.” Tréninky, taktické přípravy, vztahy v kabině, co prožívají hráči a realizační tým, když se daří či nedaří. 

II.

Jaký je trenér Smetana? Jakou vytváří atmosféru v kabině i to, jak vypadají jeho promluvy v šatně před zápasem, můžete vidět v dokumentu.

III.

Některé hráče, třeba Martina Filla, již v dresu Baníku nevídáme. Měl Baník na párku, jak se tradovalo, nebo ho naopak každý neúspěch obrovsky štval? Hledal v tréninku úlevy, nebo patřil k těm, kteří věděli, že pro úspěch je třeba každodenní dřiny? Dokument možná změní váš pohled i na některé současné klubové fotbalisty.

IV.

Ve filmu najdete přímo sebe nebo své kamarády z tribun. Spousta věcí dnes ve společnosti lidi dělí na nesmiřitelné tábory. Baník lidi vždy spojoval. Baník se prolíná se životem svých fanoušků napříč společností, napříč republikou a v případě Baníku i napříč hranicemi různých zemí. 

V.

Vstupné z promítání ve Velkém Světě Techniky je příjmem pro klub. Návštěvou filmu tak podpoříš Baník.

Vstupenky v prodeji online zde.

Řekli o filmu:

Václav Brabec, majitel klubu: ,,Film bude stát za to. Je to zajímavý dokument o fungování jednoho z nejznámějších klubů v České republice. Fanoušci i lidé, kteří mají fotbal rádi, se díky němu dostanou do míst, které z tribuny, z novin a ze sociálních sítí nikdy nemohou vidět. Emotivní záběry ze šatny po vyhraném i prohraném zápase, pocity fotbalisty, který v jednom z největší zápasů roku hned ve třetí minutě dostane červenou kartu. Zkrátka emoce, které Baník Ostrava budí a kvůli kterým nás tvůrci Bez frází oslovili. Emoce, díky kterým jsme Nejlepší u nás!!!”

Ondřej Smetana, trenér: ,,Diváci si koupí vstupenku za zavřené dveře. Štáb Bez frází byl po celou dobu během uplynulé sezony plnohodnotnou součástí našeho týmu, i pro mě to byla obrovská zkušenost. Film ukazuje Baník a všechny lidi kolem něj takové, jací jsou. Stejně jako náš klub je přímý, někdy i drsný, ale to jsme přesně my: fotbalisté a fanoušci z hornického města. Baník není zrovna nedělní škola, ale srdce tady máme všichni obrovské.”

Adam Sušovský, Bez frází, fanoušek Baníku: „Film vznikl u příležitosti oslav sto let založení klubu, ale rozhodně to není klasický dokument zachycující jeho úžasnou historii. Záměrně jsme se vydali úplně jinou cestou, ukazujeme současný Baník v reálném a necenzurovaném prostředí největších ligových zápasů této doby. Zažijete emoce, které přinášejí sladká vítězství i hořké porážky prolnuté s osobními příběhy baníkovských fanoušků. Poznáte každodenní dřinu, úspěchy i nezdary sportovců a nahlédnete do duší nejlepších fotbalových fanoušků v zemi. Poznáte rivalitu k soupeřům, která často balancuje na tenké hraně nenávisti, ale ve skutečnosti je postavena na upřímném respektu k nim.“

Více o zákulisí filmu prozradil Adam Sušovský v posledním díle Baník blog podcastu, ve kterém si můžete také zasoutěžit o podepsaný dres Davida Lischky.

Další články z:Ostatní

Komentáře nejsou povoleny.