Fotbalové úvahy Honzy Petruse

Půjdou všichni na Zlín?

Dokázal Baník v předchozích kolech navnadit veřejnost dostatečně na to, aby na něj lidi přišli v počtu větším než obvyklém? V dnešním blogu nabízím pět argumentů, proč by měli v sobotu v 15:00 všichni zamířit na zápas proti Zlínu.

Je docela pravděpodobné, že se proti poslednímu Zlínu, což není tradičně ten nejatraktivnější soupeř, sejde zcela průměrný počet 6-7 tisíc diváků. Budu ale veskrze pozitivní, protože objektivní situace vypadá dobře a je na co se těšit.

1. Matěj Šín ve formě

Odchovanec Baníku je ve svých devatenácti letech po osmi zápasech se dvěma góly a asistencí druhým nejproduktivnějším hráčem v kádru. V Plzni měl odvahu stoupnout si k penaltě, kterou proměnil. Jeho gól tam body nepřinesl, ten víkendový do sítě Bohemky už ale znamenal vyrovnání a nejspíš jen díky němu jsme opět neupadli do pozápasových depresí, protože tahle povedená branka pár minut před koncem znamenala první bodový zisk na hřištích soupeřů v letošním ročníku.

Na koho jiného tedy zamířit než na tohoto talentovaného a zároveň produktivního kluka z vlastní líhně? Na tohle jsme přeci čekali pěknou řádku let! Pokud si sestavu dokázali vystřílet Tanko s Buchtou, měl by teď od začátku dostat šanci právě Šín, kór když hrajeme doma proti poslednímu Zlínu.

2. Tradiční pochod na stadion

Fankluby napříč regionem se šikují, hecují a připravují na tradiční pochod ke stadionu od nádraží Vítkovice. Tentokrát nemusíme nadávat, že nemáme klasickou fanzónu, protože tu nejlepší předzápasovou zábavu si fanoušci organizují sami. Staří, vemte mladé, mladí, vemte staré, sejdeme se v sobotu před ikonickým vítkovickým nádražím už ve 13:30. Máme skvělou možnost strávit spolu s Baníkem další nezapomenutelné fotbalové odpoledne.

3. Uvidíme góly a vítězství

Ve sportu není nikdy nic jistého, začíná se samozřejmě za stavu 0:0, ale Baník má teď v zádech dvě série, které vypadají stejně dobře. Své poslední domácí zápasy i poslední čtyři mače jsme odehráli s bilancí 3-1-0. Zlín vedený Pavlem Vrbou je v současné chvíli soupeřem, s nímž by doma bylo cokoli jiného než vítězství fiaskem. Baníkovci jsou naštěstí doma v dobré střelecké formě, což u nás naposledy pocítila i ambiciózní Mladá Boleslav, která se s námi přetahuje o šesté místo. Sobotní duel by tak mohl být tím zápasem, který konečně sedne Filipu Kubalovi, stejně jako se to minule povedlo Ewertonovi.

4. Samuel Grygar

Teď si dovolím trochu zaspekulovat. Sam Grygar strávil poslední tři zápasy na lavičce áčka a přihlížel tak z pozice náhradníka pohárovému vítězství v Hlučíně, již zmíněnému domácímu vítězství s Boleslaví a remíze na Bohemce. Pavlu Hapalovi jde jistě vyčítat hodně věcí, odchovancům ale pravidelně šance dává. Pokud by došlo k tomu, že bude rozdíl ve skóre tříbrankový nebo vyšší, což se v domácích zápasech se Zlínem pravidelně děje (poslední 4 zápasy dopadly 3:1, 5:1, 4:2, 4:0), mohli bychom v jednom zápase spatřit na place dva odchovance Baníku ročníku 2004. Jak líbezně zní taková píseň baníkovským uším?

5. Dobrá nálada v ochozech

Nervózní pískot z prvních zápasů za stavu 0:0 je definitivně minulostí. Baník si domácími vítězstvími získal ochozy zpět na svou stranu, nálada na tribunách je příznivá a ochozy dokonce fandí trochu víc než v minulých sezonách. Lidé opět začínají cítit, že když hraje Baník, stojí za to být při tom.

Tak vemte bílomodré barvy a uvidíme se na stadioně!

Komentáře nejsou povoleny.